Skip to content

Portugal-SpanienKONFA 2021/2022

(med långläger i Portugal och Spanien)

Under Portugal-SpanienKONFA får du kombinera din konfirmationsläsning med ett fantastiskt seglaräventyr på Atlanten med dess blå vatten med start på Solkusten i Spanien, segling norrut längsmed Portugal och avslut i nordvästra Spanien. Häng med på resan som blir ett minne för livet!

• Uppstartsläger 2–5 december, 2021
Konfirmationsläsningen börjar i och med ett uppstartsläger under en långhelg på Nimbusgården, Öckerö. Under lägerdagarna får du träffa dina nya konfavänner och ledare och du får en introduktion i vad konfirmationen och konfirmandåret kommer att handla om.

Här kommer du som förälder vara välkommen att ta del av information som vi vill dela och möjligheter till frågor och att träffa oss ledare finns.
Lägret börjar på torsdagen kl 18.00 med drop in och fika ifrån 17:30 och avslutas på söndagen kl 15.00.

Skulle Restrektioner i och med Corona göra att vi inte kan träffas så många vuxna samtidigt kommer vi istället att ha en digital träff där all info delas och man får tillfälle till frågor. Detta meddelas i så fall till respektive familj efter anmälan. 

• Långläger 6-20 april, 2022
I anslutning till Påsklovet har vi vårt andra, längre läger, där vi fortsätter läsningen under två veckor ombord på Elida vid Iberiska halvön. Konfirmander kommer att flyga gemensamt och tillsammans med några av ledarna till och från Spanien (troligen till Malaga och från A Coruña).

Under lägerdagarna varvar vi segling, strandhugg, andakter, olika tävlingar och aktiviteter med merparten av konfaundervisningen. Lektionerna kommer att innehålla undervisning, gruppövningar/samtal, reflektioner och mycket sång och musik.

Avrese- och ankomsttider för detta läger, liksom övrig information, kommer skickas ut till er alternativt ges under uppstartslägret.

Till lägret kommer du även att behöva ta med dig ett giltigt pass, samt ett enklare friskintyg signerat av läkare (se länk nedan för nedladdning; mer info om detta ges senare). Kanske kommer konfirmanden även behöva ha gjort ett corona-test i samband med avresan till Spanien inom 48 timmar innan avresa för att kunna åka iväg. Mer praktisk information och uppdatering om detta efter anmälan. 

• Konfirmationsläger 12-15 maj, 2022
I maj har vi vårt sista läger och det blir ombord på Elida med segling på svenska Västkusten, då vi huvudsakligen övar och förbereder oss för själva konfirmationshögtiden, som också avslutar lägret (tid och plats meddelas senare). Dit är naturligtvis familj och vänner mycket varmt välkomna om läget angående Corona är normalt igen. (I annat fall kommer vi lösa så ni får se högtiden inspelad och sänd till er i efterhand.)
På- och avmönstring för detta läger är i Göteborg om ej annat anges senare men den informationen kommer mer exakt närmare inpå. 

Dina ledare
Dina ledare kommer att utgöras av besättningen ombord, som leds av kapten Stefan Abrahamsson, med nära trettio års erfarenhet av ungdomsläger. Med på lägret har vi också en präst vid namn Sven Lindberg, ifrån Svenska kyrkan, som är ansvarig för undervisningen. 

Dop och medlemskap
För att kunna konfirmera dig på Elida krävs det att du är/ blir medlem i Svenska kyrkan. Detta går lätt att ordna via ett ansökningsformulär, till exempel i samband med uppstartslägret.

Konfirmationen är en bekräftelse på dopet, så detta gör att du innan konfirmationsdagen behöver låta dig döpas om du vill kunna fullfölja konfirmationen. Du kan låta döpa dig i din egen hemförsamling, alternativt under något av våra läger. Är detta aktuellt för dig kan vi prata om möjligheterna vid uppstarten.

Välkommen att höra av dig till oss med frågor gällande dop och medlemskap.

Corona:
Skulle lägret i Spanien/Portugal bli förhindrat på grund av Covid 19 kommer dessa två lägerveckor att flyttas till våren/sommaren i Sverige och då minskar vi priset på hela lägret med 4000 kr per person.

Pris: 16 900 kr*
I priset ingår samtliga läger (inkl helpension), flygbiljetter t/r till Spanien, bibel, kurslitteratur, aktiviteter, lägertröja, samt lån av flytväst/seglaroverall på båten.
Betalningen kan delas upp på ett antal fakturor under året.

Vid anmälan skickas första fakturan samt ytterligare information ut via post till vederbörande. Observera att anmälan är bindande. Om personen ändå väljer att inte fullfölja läsningen återbetalas inga redan betalda fakturor.

* Priset är reducerat med de 8 000 kr som du automatiskt får i studie- och lägerbidrag från din hemförsamling om du är medlem i Svenska kyrkan, under förutsättning att du fullföljer hela konfirmationen. Bidraget administreras av Elida.