Under Kanariekonfa får du kombinera din konfirmationsläsning med ett fantastiskt och garanterat soligt seglaräventyr på Atlanten runt Kanarieöarna! Häng med på resan som blir ett minne för livet.

• Uppstartsläger 28 november–1 december, 2019
Konfirmationsläsningen börjar i och med ett uppstartsläger under en långhelg på Nimbus, Öckerö. Under lägerdagarna får du träffa dina nya konfavänner och ledare och du får en introduktion i vad konfirmationen och konfirmandåret kommer att handla om.
Detta läger är vi också tillsammans med de konfirmander som kommer läsa vår Iberiakonfa och tillsammans drar vi igång konfaåret med ett riktigt pangläger.

Här är du som förälder välkommen för att ta del av information som vi vill dela. Lägret börjar på torsdagen kl 18.30 och avslutas på söndagen kl 15.00.

• Långläger 7–22 februari, 2020
I anslutning till sportlovet har vi vårt andra, längre läger, där vi fortsätter undervisningen under två veckor ombord på Elida på Kanarieöarna. Konfirmander kommer att flyga gemensamt och tillsammans med några av ledarna till och från Kanarieöarna (troligen Las Palmas).

Under lägerdagarna varvar vi segling, strandhugg, andakter och olika tävlingar och aktiviteter med merparten av konfaundervisningen. Lektionerna kommer att innehålla undervisning, gruppövningar/samtal, reflektioner och mycket sång & musik.

Du kommer att få avrese- och ankomsttider för detta läger, liksom all annan övrig information, redan under uppstartslägret.

Till Kanarieöarna kommer du även att behöva ta med dig ett giltigt pass, samt ett enklare friskintyg signerat av läkare (se länk nedan för nedladdning; mer info om detta ges senare).

• Konfirmationsläger 4–7 juni, 2020
I juni har vi vårt avslutande läger vilket blir ombord på Elida med segling längs svenska Västkusten, då vi huvudsakligen övar och förbereder oss för själva konfirmationshögtiden, som också avslutar lägret (tid och kyrka för detta meddelas senare). Dit är naturligtvis familj och vänner mycket varmt välkomna.
På- och avmönstring för detta läger sker i Göteborg (om ej annat anges senare).
Även detta läger har vi tillsammans med våra Iberiakonfirmander och avslutar konfaåret med en stor härlig konfahögtid.

Dina ledare
Dina ledare kommer att utgöras av besättningen ombord, som leds av kapten Stefan Abrahamsson, med snart trettio års erfarenhet av ungdomsläger. Det kommer även finnas en lägerchef, och det är till denna person du senare vänder dig med eventuella frågor under konfirmationsläsningens gång.

Dop och medlemskap
För att kunna konfirmera dig på Elida krävs det att du är/ blir medlem i Svenska kyrkan. Detta går lätt att ordna via ett ansökningsformulär, till exempel i samband med uppstartslägret.

Konfirmationen är en bekräftelse på dopet, så detta gör att du innan konfirmationsdagen behöver låta dig döpas om du vill kunna fullfölja konfirmationen. Du kan låta döpa dig i din egen hemförsamling, alternativt under något av våra läger. Är detta aktuellt för dig kan vi prata om möjligheterna vid uppstarten.

Välkommen att höra av dig till oss med frågor gällande dop och medlemskap.

Pris: 15 900 kr*
I priset ingår samtliga läger (inkl helpension), flygbiljetter t/r till Kanarieöarna, bibel, kurslitteratur, aktiviteter, lägertröja, samt lån av flytväst/seglaroverall på båten.
Betalningen kan delas upp på ett antal fakturor under året.

Observera att anmälan är bindande. Om personen ändå väljer att inte fullfölja läsningen återbetalas inga redan betalda fakturor.

* Priset är reducerat med de 6 700 kr som du automatiskt får i studie- och lägerbidrag från din hemförsamling om du är medlem i Svenska kyrkan, under förutsättning att du fullföljer hela konfirmationen. Bidraget administreras av Elida.

Kontakta oss

Vi är inte tillgängliga just nu, men du kan skicka ett e-postmeddelande så återkommer vi så snart som möjligt.

Skriv din sökfras och tryck på Enter