(med långläger i Spanien)

Under Spanienkonfa får du kombinera din konfirmationsläsning med ett oförglömligt seglaräventyr längs solkusten i Spanien. Det blir helt klart en annorlunda upplevelse och ett äventyr du alltid kommer att minnas!

• Uppstartsläger 12–15 september, 2019
Konfirmationsläsningen börjar i och med ett uppstartsläger under en långhelg på Nimbus på Öckerö. Under lägerdagarna får du träffa dina nya konfavänner och ledare och du får en introduktion i vad konfirmationen och konfirmandåret kommer att handla om.

Här är du som förälder välkommen för att ta del av information som vi vill dela. Lägret börjar på torsdagen kl 18.30 och avslutas på söndagen kl 15.00.

• Långläger 23 oktober–6 november, 2019

I anslutning till höstlovet har vi sedan vårt andra, längre läger, där vi fortsätter undervisningen under två veckor ombord på Elida i Spanien. Konfirmanderna kommer att flyga gemensamt och tillsammans med några av ledarna till och från området (troligen Malaga respektive Alicante).

Under lägerdagarna varvar vi segling, strandhugg, andakter och olika tävlingar och aktiviteter med merparten av konfaundervisningen. Lektionerna kommer att innehålla undervisning, gruppövningar/samtal, reflektioner och mycket sång och musik.

Avrese- och ankomsttider för detta läger, liksom övrig information, ges redan under uppstartslägret.

Till Spanien kommer du även att behöva ta med dig ett giltigt pass, samt ett enklare friskintyg signerat av en läkare (se länk nedan för nedladdning; mer info om detta ges senare).

• Konfirmationsläger 11-14 juni, 2020
I juni har vi vårt sista läger och det blir ombord på Elida med segling på svenska Västkusten, då vi huvudsakligen övar och förbereder oss för själva konfirmationshögtiden, som också avslutar lägret (tid och plats meddelas senare). Dit är naturligtvis familj och vänner mycket varmt välkomna.
På- och avmönstring för detta läger är i Göteborg (om ej annat anges senare).

Dina ledare
Dina ledare kommer att utgöras av besättningen ombord, som leds av kapten Stefan Abrahamsson, med snart trettio års erfarenhet av ungdomsläger. Det kommer även finnas en lägerchef, och det är till denna person du senare vänder dig med eventuella frågor under konfirmationsläsningens gång.

Dop och medlemskap
För att kunna konfirmera dig på Elida krävs det att du är/ blir medlem i Svenska kyrkan. Detta går lätt att ordna via ett ansökningsformulär, till exempel i samband med uppstartslägret.

Konfirmationen är en bekräftelse på dopet, så detta gör att du innan konfirmationsdagen behöver låta dig döpas om du vill kunna fullfölja konfirmationen. Du kan låta döpa dig i din egen hemförsamling, alternativt under något av våra läger. Är detta aktuellt för dig kan vi prata om möjligheterna vid uppstarten.

Välkommen att höra av dig till oss med frågor gällande dop och medlemskap.

Pris: 13 900 kr*
I priset ingår samtliga läger (inkl helpension), flygbiljetter t/r till Spanien, bibel, kurslitteratur, aktiviteter, lägertröja, samt lån av flytväst/seglaroverall på båten.
Betalningen kan delas upp på ett antal fakturor under året.

Observera att anmälan är bindande. Om personen ändå väljer att inte fullfölja läsningen återbetalas inga redan betalda fakturor.

* Priset är reducerat med de 6 700 kr som du automatiskt får i studie- och lägerbidrag från din hemförsamling om du är medlem i Svenska kyrkan, under förutsättning att du fullföljer hela konfirmationen och är döpt. Bidraget administreras av Elida.

Kontakta oss

Vi är inte tillgängliga just nu, men du kan skicka ett e-postmeddelande så återkommer vi så snart som möjligt.

Skriv din sökfras och tryck på Enter