<< Tillbaka till Besättningen
Funktion: Styrman, säkerhetsansvarig
Nationalitet: Svensk
Hemort: Grästorp

(Besättning sedan augusti 2017)
Jag är tjejen från ”schlätta”, mellan Vänern å vätta”. Mer specifikt: jag är från Grästorp (nordvästra Västra Götaland).

Jag kom i kontakt med Elida våren 2012 när jag satt hemma i Grästorp och spånade på konfirmationsläsning. Tanken var länge att helt och hållet skippa det. Varför skulle jag läsa konfirmation? Där och då kändes det onödigt. Jag kunde väl lägga min tid på annat?
Men så dök Elida upp, när mamma en dag kom hem från jobbet och berättade om en kund hon hade haft kontakt med. Det var tydligen så att ombord på Elida fanns en pulsonexpanna installerad (en värmepanna) – och plötsligt var valet enkelt. Under 2012–13 läste jag Elidas egen konfirmationsläsning, Kanariekonfa.
…och bara ett par dagar efter min första påmönstring kastades pannan ut! Så värmepannan är inte kvar, men det är jag!

Och på den vägen är det, med både seglingen och tron, faktiskt. Efter konfirmationen kunde jag inte släppa Elida helt. Nästan inte alls faktiskt, så jag har varit ombord så mycket jag kunnat under årens gång, som trainee, extrabesättning, fadder, konfaledare, vaktledare och styrman. Elida har verkligen varit mitt andra hem.
För som 16-åring flyttade jag från Grästorp och ut till Hönö, för att studera på Sjöfartsprogrammet på Öckerö seglande gymnasieskola, och istället för att åka hem åkte jag till Elida på helgerna.

Men så våren 2017 tog jag studenten och var så klar med skolan, så jag äntligen – med betoning med på äntligen – kunde mönstra på som heltidsbesättning. Weehoo!

Jag ser så otroligt mycket fram emot att vara en större del av arbetet och kunna lägga ännu mer fokus här och verka i arbetet ännu mer än tidigare, kunna påverka och utveckla.
Något jag verkligen hoppas på är att kunna ge konfirmander samma upplevelse som jag en gång fick som konfirmand – att de liksom jag ska kunna upptäcka livets mening.

Segling är verkligen något fantastiskt, och att göra det för och i kombination med sin tro gör det hela ultimat. Detta är vad jag kallar det bästa av två världar för en segeltokig kristen tjej som jag!

Jag har fått frågan många gånger om det inte är läskigt att segla, om jag någon gång blivit rädd. Och framför allt: hur går det med sjösjukan?!
Det enda svaret jag har är: MED JESUS I BÅTEN KAN JAG LE MITT I STORMEN!

Kontakta oss

Vi är inte tillgängliga just nu, men du kan skicka ett e-postmeddelande så återkommer vi så snart som möjligt.

Skriv din sökfras och tryck på Enter