(med samtliga läger i Sverige)

Under SverigeKONFA får du kombinera din konfirmationsläsning med ett oförglömligt seglaräventyr längs Sveriges västkust. Det är inte heller otroligt att vi gör en avstickare till något av våra grannland. Det blir helt klart en annorlunda upplevelse och ett äventyr du alltid kommer att minnas!

Uppstartsläger 18-21 November 2021
Konfirmationsläsningen börjar i och med ett uppstartsläger under en långhelg på en lägergård på västkusten. Nimbus som ligger på Öckerö. Under dessa dagar får du träffa dina nya konfavänner och ledare och du får även en introduktion i vad konfirmationen och konfirmandåret kommer att handla om.

Här kommer du som förälder vara välkommen att ta del av information som vi vill dela och möjligheter till frågor och att träffa oss ledare finns.
Lägret börjar på torsdagen kl 18:00 med drop in och fika ifrån 17.30 och avslutas på söndagen kl 15.00.

Skulle Restrektioner i och med Corona göra att vi inte kan träffas så många vuxna samtidigt kommer vi istället att ha en digital träff där all info delas och man får tillfälle till frågor. Blir detta aktuellt meddelas detta i så fall till respektive familj närmare.

Långläger 19-29 maj 2022
I anslutning till Kristi Himmelsfärd har vi sedan vårt andra, längre läger, där vi fortsätter läsningen under 11 dagar ombord på Elida. Under lägerdagarna varvar vi segling, strandhugg, andakter, olika tävlingar och aktiviteter med merparten av konfaundervisningen. Lektionerna kommer att innehålla undervisning, gruppövningar/samtal, reflektioner och mycket sång och musik.

Avrese- och ankomsttider för detta läger, liksom övrig information, kommer skickas ut till er alternativt ges under uppstartslägret. Men vi seglar på Västkusten med påmönstring och avmönstring i Göteborgsområdet.

Konfirmationsläger 21-26 juni, 2022
I juni har vi vårt sista läger och det blir ombord på Elida med segling på svenska Västkusten, då vi huvudsakligen övar och förbereder oss för själva konfirmationshögtiden, som också avslutar lägret (tid och plats meddelas senare). Dit är naturligtvis familj och vänner mycket varmt välkomna om läget angående Corona är normalt igen. (I annat fall kommer vi lösa så ni får se högtiden inspelad och sänd till er i efterhand.)
På- och avmönstring för detta läger är i Göteborg om ej annat anges senare men den informationen kommer mer exakt närmare inpå.

Dina ledare
Dina ledare kommer att utgöras av besättningen ombord, som leds av kapten Stefan Abrahamsson, med nära trettio års erfarenhet av ungdomsläger. Med på lägret har vi också en av våra präster ifrån Svenska kyrkan, som är ansvarig för undervisningen.

Dop och medlemskap
För att kunna konfirmera dig på Elida krävs det att du är/blir medlem i Svenska kyrkan. Detta går lätt att ordna via ett ansökningsformulär, till exempel i samband med uppstartslägret.

Konfirmationen är en bekräftelse på dopet, så detta gör att du innan konfirmationsdagen behöver låta dig döpas om du vill kunna fullfölja konfirmationen. Du kan låta döpa dig i din egen hemförsamling, alternativt under något av våra läger. Är detta aktuellt för dig kan vi prata om möjligheterna vid uppstarten.

Välkommen att höra av dig till oss med frågor gällande dop och medlemskap.

Pris: 14 900 kr*
I priset ingår samtliga läger (inkl helpension), bibel, kurslitteratur, aktiviteter, lägertröja, samt lån av flytväst/seglaroverall på båten.
Betalningen delas upp på ett antal fakturor under året.

Efter anmälan skickas första fakturan samt ytterligare information ut via post till vederbörande. Observera att anmälan är bindande. Om personen ändå väljer att inte fullfölja läsningen återbetalas inga redan betalda fakturor.

* Priset är reducerat med de 8 000 kr som du automatiskt får i studie- och lägerbidrag från din hemförsamling om du är medlem i Svenska kyrkan, under förutsättning att du fullföljer hela konfirmationen och är döpt. Bidraget administreras av Elida.

Kontakta oss

Vi är inte tillgängliga just nu, men du kan skicka ett e-postmeddelande så återkommer vi så snart som möjligt.

Skriv din sökfras och tryck på Enter