i Okategoriserad

Med ca 2400 sjömil bakom oss från Las Palmas—Öckerö utan att ha landstigit någonstans längs vägen känns det oerhört fint att lägga till hemma i Sverige.

Resan har varit väldigt fin ändå. Mycket motorgång i och för sig och de extra cisternerna visade sig vara nödvändiga. Sista biten kände vi oss nödgade att segla oavsett då alla 5000 liter diesel nästan är slut. Men det var fina vindar så det gick bra.

Visst har det rört på sig endel och den natt vi låg för ankar och stormen kom krävde också sitt men annars så har vi sluppit den värsta lutningen det mesta. Det var något dygn som erbjöd rejäl klättring ombord men det var riktigt roligt då solen lyste och det var hyfsat varmt ändå.

I sista stund innan vi lämnade Las Palmas mönstrade det också ombord en kock som förgyllt våra måltider med extra allt och det tackar väl ingen nej till?

Alla har fått dra sitt strå till stacken, såväl 13-åringen som den äldste ombord. Alla har styrt, diskat och vaktat dag som natt. Vår ettåring har mest glatt oss andra med sina framsteg och sina skickliga sjöben men han har också låtit oss hålla oss vaksamma så att han är kvar ombord eller inte druttar ner i någon hyttsektion. Men även med honom har det gått bättre än förväntat! I alla fall om vi frågar modern. Pappan visste nog hela tiden att det skulle gå bra…

Efter denna inledande säsong på året som startade med att besättningen flög ned till Elida i Cartagena den 21 januari så ska vi låta oss ha någon vecka helt ledigt. Därefter ska vi börja ta tag i de utmaningar vi står inför nu med inställda läger.

Det öppnar för en del restaurering av Elida som vi tänker ta tag i men vi är också väldigt nyfikna över hur sommaren ter sig. Finns möjligheten är vi sugna på att segla i Bohuslän och göra det vi alltid gjort; Nämligen berätta om hoppet, om vår Gud som älskar gränslöst, om nåden till oss människor och möjligheten att bli förlåten för våra synder och om friden som övergår allt förstånd. Kanske är det nu en tid där människor lyssnar på ett annat vis. Men som sagt, detta styrs mycket av omständigheterna och hur Sverige bestämmer sig att tackla Corona

Oavsett så vill vi tacka alla er som följt oss, peppat oss, burit oss i böner inför Gud och tänkt på oss medan vi seglat hem! Stort TACK allihop! Det har burit oss!

Ett särskilt tack till de hjältar som hjälpt till att segla hem Elida denna gång! Må Gud välsigna er!

Så snart vi har mer att berätta om framtiden kan du läsa det här!

Allt gott!

Hälsningar Crew.

Kontakta oss

Vi är inte tillgängliga just nu, men du kan skicka ett e-postmeddelande så återkommer vi så snart som möjligt.

Skriv din sökfras och tryck på Enter