Skip to content

Transportseglingar

Transportseglingar innebär att vi flyttar Elida mellan till exempel Sverige och Spanien (oftast i mitten av september), Spanien och Kanarieöarna (oftast i februari) eller Kanarieöarna och Sverige (under våren). Hösten 2023 är dock lite annorlunda då en längre segling till Israel är under planering (läs mer under fliken Pilgrim).

Dessa seglingar delar vi in i olika etapper, där man kan välja att antingen segla med hela sträckan eller mönstra av/på längs vägen.
Under denna typ av segling går Elida som en fritidsbåt och du följer med under eget ansvar och på egen risk.

Samtliga ombord delas in i ett av tre vaktlag, som tjänstgör i fyratimmarsskift följt av åtta timmars ledighet (t ex kl 8–12 morgon och kväll). Inga förkunskaper krävs, utan du får efter förmåga och intresse hjälpa till med alla de sysslor som förekommer ombord, både kökssysslor och segelföring.
Minimiålder 18 år (såvida man inte kommer med en målsman/vuxen).

Det som gäller för våren 2023 är:
Etapp 1: 25 mars–1 april: Las Palmas (Kanarieöarna) – Malaga (Spanien)
Etapp 2: 17–27 april: Faro (Portugal) – England*
Etapp 3: 27 april–1 maj: England* – Öckerö (Sverige)

* I nuläget kan vi inte ange vilken hamn det blir, eftersom det beror på vädret hur långt Elida hinner, men det blir någonstans längs sydkusten, vars samtliga hamnar ligger inom rimligt avstånd från Londons flygplatser, med buss eller tåg. Närmare info om av-/påmönstringshamn kommer att skickas ut till berörda nära inpå.

Ytterligare etapper under hösten (från Sverige till Israel) kommer att läggas upp inom kort, så håll utkik.

Själva seglingen kostar inget, men vi samlar in till en matpott med €30 per dygn för vuxna (€25 per dygn för pensionärer och studerande).

För att anmäla dig och få ytterligare information om seglatsen, mejla Karin Nytomt (karin@elida.se), som kommer att vara din kontaktperson.

{{title}}

{{ nosailingstext }}
{{event.title}}
{{event.description}}
{{ formatDate(event.start_time) }}
{{ formatDate(event.end_time) }}