Skip to content

Transportseglingar

Transportseglingar innebär att vi flyttar Elida mellan till exempel Sverige och Spanien (oftast i mitten av september), Spanien och Kanarieöarna (oftast i februari) eller Kanarieöarna och Sverige (under våren). Hösten 2023 är dock lite annorlunda då vi kommer att göra en lite längre segling, från Göteborg till Israel (läs gärna mer om den under fliken Pilgrim).

Dessa seglingar delar vi in i olika etapper, där man kan välja att antingen segla med hela sträckan eller mönstra av/på längs vägen.
Under denna typ av segling går Elida som en fritidsbåt och du följer med under eget ansvar och på egen risk.

Samtliga ombord delas då in i ett av tre vaktlag, som tjänstgör i fyratimmarsskift följt av åtta timmars ledighet (t ex kl 8–12 morgon och kväll). Inga förkunskaper krävs, utan du får efter förmåga och intresse hjälpa till med alla de sysslor som förekommer ombord, både kökssysslor och segelföring.
Minimiålder 18 år (såvida man inte kommer med en målsman/vuxen).

Själva transportseglingen kostar inget, men vi samlar in till en matpott med €35 per dygn för vuxna (€25 per dygn för pensionärer och studerande).

För att anmäla dig och få ytterligare information om seglatsen, mejla Karin Nytomt (karin@elida.se), som kommer att vara din kontaktperson.

Det som gäller för hösten 2023 är:

Etapp 1: 19 augusti–2 september: GöteborgLissabon (Portugal)
Etapp 2: 3–9 september: Lissabon (Portugal) – Cartagena (Spanien)
Etapp 3: 10–16 september: Cartagena (Spanien) – Palermo (Sicilien, Italien)
• Etapp 4: 17–27 september: Palermo (Sicilien, Italien) – Cypern

Själva inseglingen från Cypern till Israel kommer att äga rum 29 september–1 oktober, vilket du kan läsa mer om på fliken för Pilgrim. Till denna kommer Elida i första hand att vara reserverad för inbjudna gäster, därefter fyller vi på i mån av plats för andra intresserade.

Efter Israel har vi några veckor med läger, varefter vi har ytterligare två etapper med transportsegling, öppna för allmänheten:

• Etapp 5: 11–25 november: Aten (Grekland) – Cartagena/Alicante (Spanien)
• Etapp 6: 26 november–3 december: Cartagena/Alicante (Spanien) – Las Palmas (Kanarieöarna)