Skip to content

Elida Mission är en egen förening under ”Elidaparaplyet” och arbetar i första hand med att sprida evangeliet och göra sociala insatser i tredje världen, där vi framför allt vill hjälpa utsatta och föräldralösa barn. Målet är att skapa ett engagemang här i västvärlden för att hjälpa dessa barn att få ett drägligare liv.

Detta görs bland annat genom de barnhem som Elida har fått vara med att bygga upp och stödja i framförallt Indonesien och i södra Indien. Dessutom önskar vi kunna hjälpa till med punktinsatser till barn och människor i behov.

Föreningen har egen ekonomisk redovisning och strävar efter att en så stor del som möjligt av alla insamlade medel går direkt till dessa ändamål. För närvarande går endast 5 procent av Elida Missions ekonomi till administration; resterande 95 procent går direkt in i våra projekt.

”Bara en droppe i havet” menar en del när det gäller hjälp till dessa barnhem, men det är just denna droppe som blir räddningen för hundratals barn!

I dagsläget driver vi, genom Joy och Annamma, deras barn och arbetare där nere, barnhem i Coimbatore, Indien. De bor tillsammans med barnen i den stora vita huvudbyggnaden, med sina tre våningar och den för Elida så karaktäriserande blå randen. Tanken är att huset ska ha samma färger som båten i Sverige. Här bor våra pojkar från skolåldern och uppåt. På området finns också en radhuslänga med lägenheter, där en del av arbetarna bor och det finns en förskola och en missionsbokhandel.

Mitt emot pojkhemmet finns en stor, härlig Elidakyrka. Den rymmer omkring 2 000 personer – efter indiska räknesätt. Det finns en del stolar, men många sitter tätt på golvet och kyrkan fylls flera gånger varje söndag.

Nära en mil från pojkhemmet, på andra sidan staden, ligger vårt flickhem tryggt omgärdat av en 500 meter lång och två meter hög mur. Där bor förutom 30-talet flickor också föreståndarparet Priya (Joy och Annammas dotter) och hennes man Blesson med barnen Andrew och Sarah, liksom ett antal ensamstående kvinnor, ofta med barn, som tidigare suttit i fängelse och därför förskjutits från sina familjer. Här får de hjälp till rehabilitering och återanpassning till samhället.

Ett par mil utanför Coimbatore har vi också en stor bondgård, där det växer 700 kokospalmer, bananer, mango, papaya och mycket annat gott. Där odlas även ris och grönsaker.
I denna härliga miljö har vi en bibelskola för vuxna. De har en byggnad där de äter och sover och en annan där undervisningen pågår. På området finns även en stor byggnad som kan avdelas så att alla våra barn kan vara ute i detta sommarparadis när de har lov. När det inte är barn där, hålls ofta stora ungdomskonferenser och andra samlingar på bondgården.

 

Vill du vara med och stödja Elida Mission?
Genom din gåva gör du det möjligt för oss att beröra människor på platser och i situationer som är unika för Elida Missions arbete.

För gåvor till Elida Mission, använd något av följande:
• Plusgiro: 228041-0
• Bankgiro: 467-2036

”Sänd ditt bröd över vattnet, ty med tiden får du det tillbaka.” (Predikaren 11:1)
Inget av allt det vi har gjort hade varit möjligt utan att människor stått med oss i bön och med ekonomisk hjälp. Genom hela Elida Missions historia har verksamheten burits genom ”folkets” engagemang och gåvor.

Ett stort tack till våra kära faddrar och bidragsgivare, som så troget stöttat oss i arbetet bland våra hjälpbehövande barn!

 

För att kontakta Elida Mission, ring eller skriv till Gun Abrahamsson:
• tel: 070-5584813
• e-post: mission@elida.se
• adress: Vipeskärsgatan 7C, 421 58 Västra Frölunda
• organisationsnummer: 857208-8972

Elida Mission ger en gång om året ut ett nyhetsbrev med information om vad som händer i vårt arbete i Indien. Är du intresserad av detta så kontakta Gun så hjälper hon dig!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.