Skip to content

Att vara besättning ombord på Elida innebär inte bara att man får lära sig om segling, sjömanskap och båtkunskaper. Visst finns den delen med som en självklar ingrediens under den tid man är med ombord men att vara en del av Elidas arbete på så nära håll som att vara en besättningsman, ger dig chansen  att på ett väldigt annorlunda sätt uppleva mission på heltid.

Vill du utmanas, har du en längtan efter att resa och att se nya platser och önskar du vara en del av ett team som berätta för andra om sin kristna tro — då kanske Elida är någonting för dig. Vi är ett glatt gäng volontärer som tillsammans arbetar för att föra fartyget framåt och för att få våra gäster att ha en härlig upplevelse ombord på ’den seglande kyrkan’.

I arbetet utmanas du på många områden samtidigt.
Du får lära dig om och uppleva äkta sjöliv med allt vad det innebär, att segla såväl kustnära mellan olika hamnar och öar som ute till havs med flera hundra sjömil till närmsta land. Du får vara i alla olika sorters väder och leva ett liv där du till större delen befinner dig ute i naturen. Du får också möta människor från alla möjliga kulturer och åldrar genom våra olika musikturnéer, seglingar av olika slag och vårt stora konfirmationsarbete.
Att vara besättning ombord ger dig också ett riktigt bra tillfälle till att lära känna dig själv i hur du fungerar, att på liten yta leva nära andra människor och samtidigt tränas i att vara service-minded.
Du får också möjlighet till att djupdyka i livets stora frågor, läsa Bibeln, lära dig mycket om det kristna livet och om att dela med dig av den tro du har.

Vi arbetar särskilt mycket med ungdomar i konfirmationsåldern och som besättning får du chans till att leda andakter, leka, segla, samtala och dela livets frågor med dem. Samtidigt växer du själv på många plan i ditt liv.

Om du skulle vilja pröva på det spännande livet på Elida, är du välkommen att ansöka till vår heltidsbesättning.
Vi söker dig som är över 18 år och vill lägga minst 1,5 år ombord. Arbetsuppgifterna är varierande, så därför söker vi människor med olika slags personligheter och gåvor. Du måste inte ha förkunskaper inom segling och sjöliv men även du som har det är väldigt välkommen. Arbetet är på ideell basis.
Om du tillhör en församling, tycker om att arbeta med och möta nya människor och längtar efter att dela med dig av din tro, så är det kanske just dig vi söker?!

Vi tar emot ansökningar löpande under året, så hör av dig redan idag för mer information. Kontakta Diana Paduch Abrahamsson på:

e-post: diana@elida.se
tel: 0762-07 71 73

Du kan läsa om oss som jobbar i besättningen här.