Vi loggar söderut

Efter ett intensivt och noggrant arbete med master och rigg på Elida är vi nu klara! Vi ser tillbaka på två månader som med mycket hjälp från olika folk gjort riggen redo för tio nya år av segling. Vi vill säga ett stort TACK till alla som engagerat sig på ett eller annat sätt. Det känns gott att veta att vi satsat ordentligt på säkerheten och att alla grejer är i ordning.

Idag har vi också lossat tamparna och styr båten emot Iberiahalvön där våra kära Spanienkonfirmander mönstrar ombord om lite drygt två veckor. Med ombord har vi ett skönt gäng av blandade åldrar och kön och efter mycket stillaliggande i hamn blir det ljuvligt att få segla på de stora haven igen!

Vi uppdaterar oss och gör inlägg och dylika när tillfälle ges!

CREDO — Jag tror

Välkommen att ta del av vårt nya projekt — en programserie utifrån trosbekännelsen!

Våra präster som är med och arbetar med Elidas egna konfirmander delar med sig av sin kunskap och tro på ett sätt som gör att även du har chansen att lära dig och få en insyn i vad den kristna tron handlar om.

Animeringen ger dig lärdom om saker du säkert stött på i kyrkan men kanske aldrig riktigt vetat varför.

Och så får du med dig en psalm och lite fakta kring den!

Trosbekännelsen är en slags sammanfattning av vår gemensamma kristna tro. Det finns flera formuleringar av trosbekännelsen men den vanligaste kallas för den apostoliska trosbekännelsen och den skrevs ner på 200-talet efter Kristus. Det är den vi utgått från i programmen.

Vi hoppas du uppskattar CREDO lika mycket som vi gör!

Säsongen 2021 drar igång

Nu har vi startat upp för 2021 och besättningen har samlats för att rusta båten och vara redo för kommande seglingar. Det är väldigt roligt att komma samman igen och piffa till Elida och börja planera och drömma om kommande dagar.
Det är såklart mycket som känns ovisst angående hösten och seglingar som är tänkta att gå utanför landets gränser men vi hoppas på att de bokningar som ligger i kalendern för våren och sommaren kommer gå att genomföra som vi planerat.
Vi funderar också över nästa säsongs konfirmationsläger i vår regi och försöker lägga upp riktigt bra spännande planer för dem. Håll utkik här så kommer de dyka upp så snart vi landat i hur de kommer gå tillväga!

 

Musikhälsningar

Nytt år och nya möjligheter!

Vi tänkte att såhär efter alla stora högtider när vardagen kryper på vill vi på Elida passa på att skicka små musikhälsningar genom vår musikbesättningen. Då det är tider i specialformat får man anpassa sig och därför har vi bett Elida Music Crew att i all enkelhet, på var sitt håll, komma samman med någon som finns i närheten och i små konstellationer spela in en sång som de vill dela med sig av. Det är enkelt och avskalat men vi hoppas det ändå kan ge lite glädje där du är! De kommer skickas ut på sociala medier med jämna mellanrum.

Ingen vet vad året eller framtiden egentligen bär med sig men kristna har i alla tider, genom tider av fasa, krig, ovisshet, sjukdom och lidanden fortsatt berätta om det hopp vi har i Gud. Hur han är trofast och hur han ger en frid som kommer inifrån, oberoende av omständigheter. Hade så inte varit fallet och hade det inte funnits någon sanning i det hade vi inte haft vår tro idag. Vi har alla dem som gått före att tacka!

I denna första hälsning möter ni Rebecca, Alma och Albin som sjunger och spelar Stor är din trofasthet.

Glöm inte att glädjen i Gud är vår styrka 💪🏻

Elidas egen konfaläsning

Anmälningar till Elidas konfirmationsläsning 2020/2021 har nu stängt då alla platser är fyllda. Vilket naturligtvis gläder oss!

Vi hoppas på att kunna öppna än fler grupper och ge nya spännande erbjudanden för konfirmander att 2021/2022 segla med oss såväl i norra som i södra Europa.

Till dig som inte fått en plats hos oss under årets läger ger vi därför tipset att ansöka till oss kommande år.

Under våren kommer vi publicera våra kommande konfagrupper på vår sida om egenkonfa som du finner via länken nedan.

Dags för årets amortering

Nu närmar sig årets största ekonomiska utmaning för Elida, under ett väldigt speciellt år. Det är dags för årets amortering till banken, som ska ske i månadsskiftet augusti-september. Vi har i dagarna skickat ut en folder med information om vad som händer i arbetet och vill du läsa den kan du trycka på länken: elida-2020-aug

Inget av det vi gör genom Elida hade varit möjligt utan att människor står med oss i bön och med ekonomisk hjälp. Genom hela Elidas historia har verksamheten burits genom “folkets” engagemang och gåvor. Tack för det engagemanget!

Om du vill ge mer kontinuerligt, på regelbunden basis, kan du ansluta dig till Elida PartnerShip.
Om du vill ge en engångsgåva kan du göra det genom en insättning på vårt bankgiro eller via Swish.

Om du märker din gåva med din adress alternativt mejladress skickar vi dig ett nyhetsbrev ett par gånger om året som tack!

• Bankgironummer: 240-9001 (tillhör Stiftelsen Elida)
• Swishnummer: 1231611060

Hjälp oss att göra vårt arbete! Genom din gåva gör du det möjligt att för oss att beröra människor på platser och i situationer som är unika för Elidas arbete.

För gåvor från utlandet:
• Organisationsnummer: 556641-4289
• Stiftelsens registreringsnummer: 802423-9926
• Bank: Nordea
• IBAN-nummer: SE 68 3000 0000 0404 2130 3928
• BIC-kod: NDEASESS

Ange “Stiftelsen Elida” som mottagare.

 

VAD HÄNDER MED PILGRIM

PILGRIM – en segling för vänskap, solidaritet, demokrati och mänskliga rättigheter

Den planerade höstens segling till Israel har, efter noggrant övervägande, flyttats till nästa år, 2021. Med tanke på det speciella världsläge vi nu ser behövs det nog inte någon närmare förklaring av skälet till denna framflyttning.

Vi är nu helt inställda på att kunna avsegla i augusti nästa år, för att göra en insegling i Israel vid månadsskiftet september/oktober. Vi för just nu samtal med bland annat den israeliska ambassaden i Sverige, liksom med flera andra aktörer som på olika sätt är engagerade i vår segling.

Uppstart för denna manifestationsseglingen kommer att bli under Almedalsveckan på Gotland, samma år, där vi kommer att lyfta de viktiga frågor som Pilgrim handlar om. Överlag vill vi lyfta många viktiga frågor som vi tror Gud vill att vi pekar på i samhällsdebatten. 

Därmed planerar vi använda den kommande vintern för att förbereda oss inför nästa år, bland annat genom att sprida kunskap och hålla informationsmöten. Dessutom ges det tid för underhåll av Elida V, sådant som kommer av närapå fem varv runt jorden i seglade sjömil.

För detta kommer vi att behöva stöd i såväl ekonomi som praktiska händer – mer detaljerat upprop om detta kommer under hösten. Men framför allt behövs mycket bön så att vi kan bryta igenom i medielandskapet och därigenom beröra människor och ge en röst åt sanningen.

Vi önskar er en välsignad höst!

/Stefan Abrahamsson, med besättning

Kick-off på havet

I rådande tider har planering fått läggas om för oerhört många, såväl privatpersoner som företag, så även för oss på Elida.
Detta gör att vi fått möjlighet att öppna vår bokning för endel dagsseglingar och företagsevent i september och oktober! Vi menar, vad kan väl vara bättre än att umgås ute och samtidigt göra något väldigt roligt? 

Konfirmera dig hos oss

Kanske är det dags för dig eller någon du känner att konfirmera sig?

Vi siktar på ett par härliga konfirmandgrupper under året som kommer! Kom och var en av dem som kniper en plats i vår grupp som vi kallar för ”Musikkonfa” eller varför inte besöka våra grannländer runt Baltikum samtidigt som du tar din konfirmation?

BORTA BRA MEN HEMMA BÄST

Med ca 2400 sjömil bakom oss från Las Palmas—Öckerö utan att ha landstigit någonstans längs vägen känns det oerhört fint att lägga till hemma i Sverige.

Resan har varit väldigt fin ändå. Mycket motorgång i och för sig och de extra cisternerna visade sig vara nödvändiga. Sista biten kände vi oss nödgade att segla oavsett då alla 5000 liter diesel nästan är slut. Men det var fina vindar så det gick bra.

Visst har det rört på sig endel och den natt vi låg för ankar och stormen kom krävde också sitt men annars så har vi sluppit den värsta lutningen det mesta. Det var något dygn som erbjöd rejäl klättring ombord men det var riktigt roligt då solen lyste och det var hyfsat varmt ändå.

I sista stund innan vi lämnade Las Palmas mönstrade det också ombord en kock som förgyllt våra måltider med extra allt och det tackar väl ingen nej till?

Alla har fått dra sitt strå till stacken, såväl 13-åringen som den äldste ombord. Alla har styrt, diskat och vaktat dag som natt. Vår ettåring har mest glatt oss andra med sina framsteg och sina skickliga sjöben men han har också låtit oss hålla oss vaksamma så att han är kvar ombord eller inte druttar ner i någon hyttsektion. Men även med honom har det gått bättre än förväntat! I alla fall om vi frågar modern. Pappan visste nog hela tiden att det skulle gå bra...

Efter denna inledande säsong på året som startade med att besättningen flög ned till Elida i Cartagena den 21 januari så ska vi låta oss ha någon vecka helt ledigt. Därefter ska vi börja ta tag i de utmaningar vi står inför nu med inställda läger.

Det öppnar för en del restaurering av Elida som vi tänker ta tag i men vi är också väldigt nyfikna över hur sommaren ter sig. Finns möjligheten är vi sugna på att segla i Bohuslän och göra det vi alltid gjort; Nämligen berätta om hoppet, om vår Gud som älskar gränslöst, om nåden till oss människor och möjligheten att bli förlåten för våra synder och om friden som övergår allt förstånd. Kanske är det nu en tid där människor lyssnar på ett annat vis. Men som sagt, detta styrs mycket av omständigheterna och hur Sverige bestämmer sig att tackla Corona

Oavsett så vill vi tacka alla er som följt oss, peppat oss, burit oss i böner inför Gud och tänkt på oss medan vi seglat hem! Stort TACK allihop! Det har burit oss!

Ett särskilt tack till de hjältar som hjälpt till att segla hem Elida denna gång! Må Gud välsigna er!

Så snart vi har mer att berätta om framtiden kan du läsa det här!

Allt gott!

Hälsningar Crew.

Kontakta oss

Vi är inte tillgängliga just nu, men du kan skicka ett e-postmeddelande så återkommer vi så snart som möjligt.

Skriv din sökfras och tryck på Enter