Skip to content

På gång

Save the date!

Vi vill bara hinta om vårens transportseglingar till alla hugade spekulanter! Exakta rutter är i skrivande stund inte satta ännu men vi kan berätta att hemfärd från antingen Kanarieöarna alternativt Madeira kommer ligga från andra veckan i April 2024 och tre veckor framåt.

Så är du sugen ska du hålla ögonen på våra sociala medier eller här, för exakta etapper kommer upp inom kort!

Är du nyfiken på vad det handlar om så kan du läsa mer om det här.

 

 

Grekland—Spanien

Hallå!

Känns det inte som att det är dags för en härlig segling med Elida mellan Aten (Grekland) – Cartagena/Alicante (Spanien) den 11–25 november?

Vi har bestämt oss! Har du?

Vill du så finns det i alla fall platser kvar just denna etapp! Etapp 5.

Läs mer om upplägg och anmälan etc genom att trycka på länken nedan!

Senaste nytt Pilgrim 2023

Med anledning av vad som just nu händer med krigstillstånd i Israel och att vi är här i samband med det uppdaterar vi oss på vår Pilgrimssida - se länken nedan - samt instagram och Facebook.

Där kommer du finna senaste nytt.

Halvvägs till Israel

Nu har vi tagit oss halvvägs till Israel och låg i helgen i vår spanska "hemmahamn" Cartagena. Det mesta har gått väldigt, väldigt bra för oss och det känns gott. Dock har den som följer oss via "POSITION" på hemsidan kanske noterat att vi nu tar oss upp längs med den spanska ostkusten. Detta beror på att vi fått krångel med rodret och att det är väldigt trögt att styra med. Vi gick över rodret här i Sverige nu i somras men nu har ett roderlager skurit sig. Egentligen inte något konstigt då saker kan gå sönder, men tråkigt när det ställer till det för vår resa. Kapten har undersökt och inser att det inte är något annat att göra än att ta upp Elida på varv och fixa.
Det som ändå verkar bra mitt i allt är att vi faktiskt har reservdelar ombord och det som är ännu bättre är att vi fått tag på ett varv i Tarragona som tar upp oss redan i morgon (tisdag). Så fantastiskt! Därmed hoppas vi på att vi inte förlorar så särskilt mycket tid i slutändan!  Självklart är det inte gratis att gå upp på varv så den biten är ju tung men vi gör vårt bästa och tror på att det går bra. Vill du vara med och stötta upp den biten kan man swisha valfri summa till 123 161 10 60 eller använda våra bankuppgifter som du finner här . Tack för din hjälp!

Trycker du på knappen här nedanför kommer du också kunna läsa vårt senaste utskick! Tack till er alla som följer oss och på olika vis hänger med på denna resa, såväl ombord som hemifrån! Tack för alla goda tankar och för förböner! Tack för ekonomiskt stöd.  Det känns gott att veta att "besättningen" är så mycket större än bara oss ombord på båten.

 

 

 

Elida 60 år - Pilgrim 2023

Hösten 1963 köptes den första Elida in och verksamheten startades upp! Nu, 60 år senare fortsätter vi segla med samma budskap och vision som då!

Den 19/8 klockan 11:00 i Hönö hamn kommer vi ställa till med en avseglingsfest inför höstens Israelresa, PILGRIM 2023!
Det vore förstås fantastiskt roligt om många människor ville vara med att stötta upp såväl denna segling (läs mer här) som vårt arbete i stort! Det blir alltid ett större genomslag när man gemensamt står tillsammans för olika saker.
Det finns alltså många fina anledningar att ta sig ut till Hönö denna lördag.

Programmet börjar klockan 11 och håller på ett par timmar framöver innan Elida släpper tamparna och avseglar söderöver. Den 1 oktober förväntas hon sedan segla in i Israel.

För den som är sugen att göra en etapp eller två så finns det några platser kvar. Här kan du läsa mer om detta.

Känn dig varmt välkommen! Vi blir uppriktigt glada och tacksamma för var och en som vill vara med.

Sommarturné 2023

I juni har vi spelat musik i Stockholms skärgård och besökt Almedalen. Nu i juli kör vi musikturné på Västkusten.

Här är några fasta nedslag där du säkert kan besöka oss vid en brygga och däremellan dyker vi upp där vädret tillåter och där folk befinner sig—på ett hav nära dig! 😄

8 juli Klädesholmen kl 19:00
9 juli Smögen kl 16:00 & 18:00
11 juli Strömstad Skagerack kl 18:00
15 juli Smögen kl 16:00 & 19:00
19 juli Lysekil kl 17:00
23 juli Hönö kl 11:00

19 augusti Hönö kl 11:00 Avseglingskalas "Pilgrim 2023" —Vår andra segling till Israel.

Följ oss i sociala medier för att få dagsfärsk uppdatering!

Vår resa till Israel

Almedalsveckan 2023

Vi finns på plats under Almedalsveckan 2023

Se hela programmet här

Företagarsegling i Stockholm

Anmäl dig till en härlig segling med fokus på vår Almedalssatsning och kommande Israelresa! Det bjuds en enkel lunch och trevlig gemenskap.

Kom, det blir roligt!

Öppnar våra egenkonfaläger!

NU ÄR DET ÄNTLIGEN DAGS!
Ropa ut bland berg och dalar, tipsa alla som är mellan 14-16 år att det är här det händer! 😉
Vi kommer nämligen under vecka 13 att öppna våra konfirmationsläger för nästa säsong! 🙌🏻

Håll utkik och gå in och anmäl dig i rask takt!

Det brukar vara rykande åtgång 🫶🏻