Skip to content

På gång

Öppnar våra egenkonfaläger!

NU ÄR DET ÄNTLIGEN DAGS!
Ropa ut bland berg och dalar, tipsa alla som är mellan 14-16 år att det är här det händer! 😉
Vi kommer nämligen under vecka 13 att öppna våra konfirmationsläger för nästa säsong! 🙌🏻

Håll utkik och gå in och anmäl dig i rask takt!

Det brukar vara rykande åtgång 🫶🏻

Upprop inför ELIDA 60 år!

Sweden Offshore

Nu öppnas tillfället för en fantastisk sommarsegling runt Sveriges kuster. Sweden Offshore är en segling som sträcker sig från Öckerö i väst till Stockholm i öst. Du behöver inte ha några förkunskaper om segling men får tillsammans med vår besättning och andra medseglande chansen att följa med som ”Sailing trainee” ombord på Elida. En möjlighet för dig som älskar segling såväl för dig som vill uppleva det för första gången.

Längs vägen gör vi några strandhugg och tillsammans styr vi fartyget i med och motvind dit hon ska! Vi njuter av sommaren, gemenskapen och självklart blir det tillfälle till många bad ute på det stora blå.

 

Vårseglingar 2023

"Nu är våren här! Elida är ett av våra efterlängtade vår-tecken!". Det har vi fått höra några gånger när vi nått Svenska kusten efter vinterns seglingar söderöver.

Och som vanligt finns det möjlighet för dig att anmäla dig till en eller flera etapper på den härliga transportsegling som i år går från Kanarieöarna till spanska fastlandet och därefter (med ett uppehåll på ett par veckor) från Faro till Sverige via England.

Kom och var med på ett äventyr du inte kommer glömma! Med gemenskap över olika åldrar, med olika bakgrunder, med olika mycket erfarenhet av segling skapas en dynamik ombord som är svårslagen. Du kan välja om du vill vara med på en eller flera av de etapper vi lagt ut för och mer infromation hittar du via länken nedan. Kanske är det din tur att få ge dig ut på ett härligt seglaräventyr och uppleva naturen och nya städer på ett annorlunda vis?! Välkommen!

Pilgrim 2023 flyttas

Hej!

Idag är det jag, Stefan, som uppdaterar angående vår resa till Israel som var planerad nu i vår.

Vi har tyvärr fått bekymmer med ett trasigt propellerlager som har satt käppar i hjulet för oss och vår planering. Det är så att det helt enkelt inte är säkert att segla längre sträckor utan att detta är i ordning, eftersom axeln inte får någon kylning. Med experters inrådan har vi därför i styrelsen beslutat att vi måste åtgärda saken så snart det går. Det är mycket tråkigt att detta hänt då vi bytte precis detta lager förra året, men något har tydligen gått snett.

Vi har efter mycket letande fått fram reservdelar, men det är svårt att få tag i ett varv som kan lyfta Elida ur vattnet vilket är ett måste för att laga detta fel. På Gran Canaria finns flera varv men inget som lämpar sig för Elida. Marocko, ett par dygn bort, har ett varv söder om Agadir, i fiskehamnen Tan-Tan, som kan ta oss i mitten av mars. Där på kajen står just nu 22 stora fiskebåtar som gör sin vinterservice och som kommer att sjösättas under februari.
Detta gör att vårens seglingar berörs direkt. Framför allt vår planerade avsegling in i Medelhavet och till Israel, som nu måste senareläggas då vi inte når fram i tid; trots min tidsoptimism inser jag att det inte fungerar.

Därför behöver vi nu tyvärr meddela att resan in i Medelhavet till Israel, Pilgrim 2023, måste flyttas fram till, vad vi tror, efter sommarsäsongen i Sverige.
Resan behöver planeras noga då många saker påverkar när den blir av och vi kommer att meddela när planerna är klara här på hemsidan och i våra sociala medier.

Frågor kring transportsegling och de olika etapperna sker till karin@elida.se
Direkta frågor kring Israelresan och Pilgrim 2023 sker via pilgrim@elida.se.

Beklagar verkligen denna ändring!

Allt gott

Stefan Abrahamsson
Skeppare på Elida"

ELIDA-keps!

Har ni skaffat er en Elida keps?

Våren 2023 seglar vi in i Israel, samma år som Elida firar 60 år och Israel har 75 års jubileum. Året till ära har vi designat en keps i begränsat utbud.

Vill du få tag i din, möt oss i en hamn, mejla benjamin@elida.se eller swisha 300kr till 1232912160 där du skriver: gata, postnummer, ort. Så skickar vi en hem till dig.

Först till kvarn gäller 😁

Sommarprogram 2022

Uppdateras löpande!

 

Almedalen 3-7 juli
10 juli Halmstad kl 18.00 — Bryggmöte
12 juli Varberg kl 18.00 — Bryggmöte
13 juli Hönö kl 17.00 — Bryggmöte
14 juli Dyrön kl13.00 — Bryggmöte - INSTÄLLT
            Åstol kl 17.00 — Bryggmöte - INSTÄLLT
        Klädesholmen 20.00 — Bryggmöte - INSTÄLLT
15 juli Lysekil hamn kl 17.00 — Bryggmöte
            Lysekil Kyrka kl 19.00 — Gudstjänst
16 juli Smögen kl 17.00 — Bryggmöte
17 juli
20 juli Strömstad hamnen kl 17.00 — Bryggmöte
             Strömstad Västkustkyrkan kl 20.00
21 juli Spelar under gång i skärgården
22 juli Hunnebostrand kl 17.00 — Bryggmöte
23 juli Smögen kl 17.00 — Bryggmöte
24 juli Hönö kl 10.00 — Gudstjänst ombord
             Fotö kl 18:00 — Bryggmöte Café Boa
26 juli
27 juli Spelar under gång i skärgården
28 juli Dyrön kl 16.00 — Bryggmöte
            Åstol kl 19.00 — Bryggmöte
29 juli 
30 juli Fotö kl 18:00 — Bryggmöte Café Boa

Ny konfaklasser öppnade!

Då har vi äntligen landat i vilka olika konfagrupper vi ska segla med kommande läsår! Tre spännande grupper har vi öppnat för så skynda dig in och anmäl dig så att du säkert får en plats! Välkommen!

Segla med våren 2022

Nu har vi öppnat våra seglingsetapper för våren 2022! Ta och häng med på ett härligt seglar äventyr, möt nya vänner och pausa vardagen. Vi rekommenderar detta starkt! Kika in på vilka etapper som finns och hur du går vidare med anmälan via länken:

CREDO — Jag tror

Välkommen att ta del av vårt nya projekt — en programserie utifrån trosbekännelsen!

Våra präster som är med och arbetar med Elidas egna konfirmander delar med sig av sin kunskap och tro på ett sätt som gör att även du har chansen att lära dig och få en insyn i vad den kristna tron handlar om.

Animeringen ger dig lärdom om saker du säkert stött på i kyrkan men kanske aldrig riktigt vetat varför.

Och så får du med dig en psalm och lite fakta kring den!

Trosbekännelsen är en slags sammanfattning av vår gemensamma kristna tro. Det finns flera formuleringar av trosbekännelsen men den vanligaste kallas för den apostoliska trosbekännelsen och den skrevs ner på 200-talet efter Kristus. Det är den vi utgått från i programmen.

Vi hoppas du uppskattar CREDO lika mycket som vi gör!