Ny konfaklasser öppnade!

Då har vi äntligen landat i vilka olika konfagrupper vi ska segla med kommande läsår! Tre spännande grupper har vi öppnat för så skynda dig in och anmäl dig så att du säkert får en plats! Välkommen!

Segla med våren 2022

Nu har vi öppnat våra seglingsetapper för våren 2022! Ta och häng med på ett härligt seglar äventyr, möt nya vänner och pausa vardagen. Vi rekommenderar detta starkt! Kika in på vilka etapper som finns och hur du går vidare med anmälan via länken:

CREDO — Jag tror

Välkommen att ta del av vårt nya projekt — en programserie utifrån trosbekännelsen!

Våra präster som är med och arbetar med Elidas egna konfirmander delar med sig av sin kunskap och tro på ett sätt som gör att även du har chansen att lära dig och få en insyn i vad den kristna tron handlar om.

Animeringen ger dig lärdom om saker du säkert stött på i kyrkan men kanske aldrig riktigt vetat varför.

Och så får du med dig en psalm och lite fakta kring den!

Trosbekännelsen är en slags sammanfattning av vår gemensamma kristna tro. Det finns flera formuleringar av trosbekännelsen men den vanligaste kallas för den apostoliska trosbekännelsen och den skrevs ner på 200-talet efter Kristus. Det är den vi utgått från i programmen.

Vi hoppas du uppskattar CREDO lika mycket som vi gör!

God Jul och Gott Nytt år

Efter ett spännande år med en annorlunda touch på grund av Corona kan vi nu konstatera att vi ändå fått segla riktigt mycket, vi har renoverat och besiktigat hela vår rigg och båten är fixad fin igen. Även om endel seglingar blivit annorlunda i början av året har inte besättningen legat på latsidan utan när tider getts för att piffa upp Elida är det det vi har jobbat med. I oktober seglade vi ner till Spanien och efter en kortare säsong där har hon nu lagts i övervakad vinterhamn och besättningen är i Sverige för ledighet över jul. I januari drar vi igång vårt arbete igen!

Vi vill önska er alla en riktigt fin jul och hoppas att julefriden landar hos er i era hem och i era hjärtan. Vi firar julen för att Jesus föddes till jorden och funderar man på det en stund kan det förändra hela ens liv. Det är därför Elidas arbete finns och det är det som driver oss vidare. Tack för allt stöd och för att du är här inne och läser!

God jul och Gott Nytt år
önskar Crew och Stefan!

Vi loggar söderut

Efter ett intensivt och noggrant arbete med master och rigg på Elida är vi nu klara! Vi ser tillbaka på två månader som med mycket hjälp från olika folk gjort riggen redo för tio nya år av segling. Vi vill säga ett stort TACK till alla som engagerat sig på ett eller annat sätt. Det känns gott att veta att vi satsat ordentligt på säkerheten och att alla grejer är i ordning.

Idag har vi också lossat tamparna och styr båten emot Iberiahalvön där våra kära Spanienkonfirmander mönstrar ombord om lite drygt två veckor. Med ombord har vi ett skönt gäng av blandade åldrar och kön och efter mycket stillaliggande i hamn blir det ljuvligt att få segla på de stora haven igen!

Vi uppdaterar oss och gör inlägg och dylika när tillfälle ges!

Säsongen 2021 drar igång

Nu har vi startat upp för 2021 och besättningen har samlats för att rusta båten och vara redo för kommande seglingar. Det är väldigt roligt att komma samman igen och piffa till Elida och börja planera och drömma om kommande dagar.
Det är såklart mycket som känns ovisst angående hösten och seglingar som är tänkta att gå utanför landets gränser men vi hoppas på att de bokningar som ligger i kalendern för våren och sommaren kommer gå att genomföra som vi planerat.
Vi funderar också över nästa säsongs konfirmationsläger i vår regi och försöker lägga upp riktigt bra spännande planer för dem. Håll utkik här så kommer de dyka upp så snart vi landat i hur de kommer gå tillväga!

 

Musikhälsningar

Nytt år och nya möjligheter!

Vi tänkte att såhär efter alla stora högtider när vardagen kryper på vill vi på Elida passa på att skicka små musikhälsningar genom vår musikbesättningen. Då det är tider i specialformat får man anpassa sig och därför har vi bett Elida Music Crew att i all enkelhet, på var sitt håll, komma samman med någon som finns i närheten och i små konstellationer spela in en sång som de vill dela med sig av. Det är enkelt och avskalat men vi hoppas det ändå kan ge lite glädje där du är! De kommer skickas ut på sociala medier med jämna mellanrum.

Ingen vet vad året eller framtiden egentligen bär med sig men kristna har i alla tider, genom tider av fasa, krig, ovisshet, sjukdom och lidanden fortsatt berätta om det hopp vi har i Gud. Hur han är trofast och hur han ger en frid som kommer inifrån, oberoende av omständigheter. Hade så inte varit fallet och hade det inte funnits någon sanning i det hade vi inte haft vår tro idag. Vi har alla dem som gått före att tacka!

I denna första hälsning möter ni Rebecca, Alma och Albin som sjunger och spelar Stor är din trofasthet.

Glöm inte att glädjen i Gud är vår styrka 💪🏻

Elidas egen konfaläsning

Anmälningar till Elidas konfirmationsläsning 2020/2021 har nu stängt då alla platser är fyllda. Vilket naturligtvis gläder oss!

Vi hoppas på att kunna öppna än fler grupper och ge nya spännande erbjudanden för konfirmander att 2021/2022 segla med oss såväl i norra som i södra Europa.

Till dig som inte fått en plats hos oss under årets läger ger vi därför tipset att ansöka till oss kommande år.

Under våren kommer vi publicera våra kommande konfagrupper på vår sida om egenkonfa som du finner via länken nedan.

Dags för årets amortering

Nu närmar sig årets största ekonomiska utmaning för Elida, under ett väldigt speciellt år. Det är dags för årets amortering till banken, som ska ske i månadsskiftet augusti-september. Vi har i dagarna skickat ut en folder med information om vad som händer i arbetet och vill du läsa den kan du trycka på länken: elida-2020-aug

Inget av det vi gör genom Elida hade varit möjligt utan att människor står med oss i bön och med ekonomisk hjälp. Genom hela Elidas historia har verksamheten burits genom “folkets” engagemang och gåvor. Tack för det engagemanget!

Om du vill ge mer kontinuerligt, på regelbunden basis, kan du ansluta dig till Elida PartnerShip.
Om du vill ge en engångsgåva kan du göra det genom en insättning på vårt bankgiro eller via Swish.

Om du märker din gåva med din adress alternativt mejladress skickar vi dig ett nyhetsbrev ett par gånger om året som tack!

• Bankgironummer: 240-9001 (tillhör Stiftelsen Elida)
• Swishnummer: 1231611060

Hjälp oss att göra vårt arbete! Genom din gåva gör du det möjligt att för oss att beröra människor på platser och i situationer som är unika för Elidas arbete.

För gåvor från utlandet:
• Organisationsnummer: 556641-4289
• Stiftelsens registreringsnummer: 802423-9926
• Bank: Nordea
• IBAN-nummer: SE 68 3000 0000 0404 2130 3928
• BIC-kod: NDEASESS

Ange “Stiftelsen Elida” som mottagare.

 

VAD HÄNDER MED PILGRIM

PILGRIM – en segling för vänskap, solidaritet, demokrati och mänskliga rättigheter

Den planerade höstens segling till Israel har, efter noggrant övervägande, flyttats till nästa år, 2021. Med tanke på det speciella världsläge vi nu ser behövs det nog inte någon närmare förklaring av skälet till denna framflyttning.

Vi är nu helt inställda på att kunna avsegla i augusti nästa år, för att göra en insegling i Israel vid månadsskiftet september/oktober. Vi för just nu samtal med bland annat den israeliska ambassaden i Sverige, liksom med flera andra aktörer som på olika sätt är engagerade i vår segling.

Uppstart för denna manifestationsseglingen kommer att bli under Almedalsveckan på Gotland, samma år, där vi kommer att lyfta de viktiga frågor som Pilgrim handlar om. Överlag vill vi lyfta många viktiga frågor som vi tror Gud vill att vi pekar på i samhällsdebatten. 

Därmed planerar vi använda den kommande vintern för att förbereda oss inför nästa år, bland annat genom att sprida kunskap och hålla informationsmöten. Dessutom ges det tid för underhåll av Elida V, sådant som kommer av närapå fem varv runt jorden i seglade sjömil.

För detta kommer vi att behöva stöd i såväl ekonomi som praktiska händer – mer detaljerat upprop om detta kommer under hösten. Men framför allt behövs mycket bön så att vi kan bryta igenom i medielandskapet och därigenom beröra människor och ge en röst åt sanningen.

Vi önskar er en välsignad höst!

/Stefan Abrahamsson, med besättning
Kontakta oss

Vi är inte tillgängliga just nu, men du kan skicka ett e-postmeddelande så återkommer vi så snart som möjligt.

Skriv din sökfras och tryck på Enter