Skip to content

På gång

Segla med Elida!

Segla med Elida!

Vi har olika sorters seglingar då det ges möjlighet för den som vill att följa med!

”Transportsegling” då vi flyttar båten längre sträckor utomlands för att kunna förlänga säsongen genom att ta vara på vinterhalvåret i södra Europa - LÄS MER HÄR.

”Sailing trainee” som erbjuder olika slags seglingar i Sverige under sommarhalvåret. Ibland längre turer ibland dagsturer. - LÄS MER HÄR.

”KONFA på Elida” då man som ungdom i konfaåldern kan anmäla sig till något av våra uppskattade läger — LÄS MER HÄR.

"Time out" som är en möjlighet att boka båten för företag som vill göra något annorlunda som kickoff eller gemenskapsdagar — LÄS MER HÄR.

Konfa på Elida

Nu öppnar vi våra konfirmationsklasser för 2024/2025!
I år kommer vi erbjuda fyra olika konfagrupper att välja mellan. Varmt välkomna att boka in ett äventyr som skapar minnen för livet!

Transportseglingar 2024

Nu har vi lagt ut 7 olika etapper med möjlighet för allmänheten att segla med oss på vad vi kallar för våra transportseglingar! Det finns alternativ såväl i vår, när båten ska hem till Sverige från Madeira, som i höst när Elida ska seglas till Spanska sydkusten. Senare på hösten finns också tillfälle att segla mellan Spaniens fastland till Gran Canaria.

Det går att segla vilket ’ben’ man vill, i mån av plats. Ett eller flera.

En härlig och unik upplevelse av naturen, gemenskapen ombord och till att komma undan vardagens larm. Ja, ett riktigt bra tillfälle att njuta av djurlivet, de härliga samtalen och möjligheten att hinna ”tänka färdigt” sina egna tankar.

Du behöver inte kunna något om segling sedan tidigare men får här verkligen chansen att uppleva tjusningen av havssegling på äkta vis!

Välkommen till Israelmanifestation 30 dec

En manifestation mot antisemitism kommer att hållas i Göteborg dagen före nyårsafton och vi bjuder alla att komma med och stå upp emot antisemitismen. Stefan Abrahamsson kommer vara en bland flera som talar under arrangemanget som är ett privat initiativ som tagits av några kristna som kände att det är dags att Sveriges kristenhet visar solidaritet med judar över hela världen.

Händelsen äger rum på Gustav Adolfs torg i Göteborg klockan 12:00 den 30 december. Deltagare uppmuntras att ta med israeliska och svenska flaggor samt plakat med texter mot antisemitism och om att välsigna det judiska folket.

Välkommen att vara med och stötta upp!

Tv-program om Pilgrim 2023

Den 19 augusti 2023 släppte Elida tamparna i Hönö hamn och begav sig av på en resa med destination Israel. Ruben Agnarsson var med ombord och rapporterade från delar av seglingen. Men den resa som skulle handla om fred och vänskap blev plötsligt satt på prov när terrororganisationen Hamas, den 7 oktober, attackerade Israel. Detta samtidigt som Elida var i där. Se "Pilgrim Elida till Israel 2023" fredagen den 29 december klockan 20:15 på Himlen TV7 .

 

Save the date!

Vi vill bara hinta om vårens transportseglingar till alla hugade spekulanter! Exakta rutter är i skrivande stund inte satta ännu men vi kan berätta att hemfärd från antingen Kanarieöarna alternativt Madeira kommer ligga från andra veckan i April 2024 och tre veckor framåt.

Så är du sugen ska du hålla ögonen på våra sociala medier eller här, för exakta etapper kommer upp inom kort!

Är du nyfiken på vad det handlar om så kan du läsa mer om det här.

 

 

Grekland—Spanien

Hallå!

Känns det inte som att det är dags för en härlig segling med Elida mellan Aten (Grekland) – Cartagena/Alicante (Spanien) den 11–25 november?

Vi har bestämt oss! Har du?

Vill du så finns det i alla fall platser kvar just denna etapp! Etapp 5.

Läs mer om upplägg och anmälan etc genom att trycka på länken nedan!

Senaste nytt Pilgrim 2023

Med anledning av vad som just nu händer med krigstillstånd i Israel och att vi är här i samband med det uppdaterar vi oss på vår Pilgrimssida - se länken nedan - samt instagram och Facebook.

Där kommer du finna senaste nytt.

Halvvägs till Israel

Nu har vi tagit oss halvvägs till Israel och låg i helgen i vår spanska "hemmahamn" Cartagena. Det mesta har gått väldigt, väldigt bra för oss och det känns gott. Dock har den som följer oss via "POSITION" på hemsidan kanske noterat att vi nu tar oss upp längs med den spanska ostkusten. Detta beror på att vi fått krångel med rodret och att det är väldigt trögt att styra med. Vi gick över rodret här i Sverige nu i somras men nu har ett roderlager skurit sig. Egentligen inte något konstigt då saker kan gå sönder, men tråkigt när det ställer till det för vår resa. Kapten har undersökt och inser att det inte är något annat att göra än att ta upp Elida på varv och fixa.
Det som ändå verkar bra mitt i allt är att vi faktiskt har reservdelar ombord och det som är ännu bättre är att vi fått tag på ett varv i Tarragona som tar upp oss redan i morgon (tisdag). Så fantastiskt! Därmed hoppas vi på att vi inte förlorar så särskilt mycket tid i slutändan!  Självklart är det inte gratis att gå upp på varv så den biten är ju tung men vi gör vårt bästa och tror på att det går bra. Vill du vara med och stötta upp den biten kan man swisha valfri summa till 123 161 10 60 eller använda våra bankuppgifter som du finner här . Tack för din hjälp!

Trycker du på knappen här nedanför kommer du också kunna läsa vårt senaste utskick! Tack till er alla som följer oss och på olika vis hänger med på denna resa, såväl ombord som hemifrån! Tack för alla goda tankar och för förböner! Tack för ekonomiskt stöd.  Det känns gott att veta att "besättningen" är så mycket större än bara oss ombord på båten.

 

 

 

Elida 60 år - Pilgrim 2023

Hösten 1963 köptes den första Elida in och verksamheten startades upp! Nu, 60 år senare fortsätter vi segla med samma budskap och vision som då!

Den 19/8 klockan 11:00 i Hönö hamn kommer vi ställa till med en avseglingsfest inför höstens Israelresa, PILGRIM 2023!
Det vore förstås fantastiskt roligt om många människor ville vara med att stötta upp såväl denna segling (läs mer här) som vårt arbete i stort! Det blir alltid ett större genomslag när man gemensamt står tillsammans för olika saker.
Det finns alltså många fina anledningar att ta sig ut till Hönö denna lördag.

Programmet börjar klockan 11 och håller på ett par timmar framöver innan Elida släpper tamparna och avseglar söderöver. Den 1 oktober förväntas hon sedan segla in i Israel.

För den som är sugen att göra en etapp eller två så finns det några platser kvar. Här kan du läsa mer om detta.

Känn dig varmt välkommen! Vi blir uppriktigt glada och tacksamma för var och en som vill vara med.