Pilgrim 2023 flyttas

Hej!

Idag är det jag, Stefan, som uppdaterar angående vår resa till Israel som var planerad nu i vår.

Vi har tyvärr fått bekymmer med ett trasigt propellerlager som har satt käppar i hjulet för oss och vår planering. Det är så att det helt enkelt inte är säkert att segla längre sträckor utan att detta är i ordning, eftersom axeln inte får någon kylning. Med experters inrådan har vi därför i styrelsen beslutat att vi måste åtgärda saken så snart det går. Det är mycket tråkigt att detta hänt då vi bytte precis detta lager förra året, men något har tydligen gått snett.

Vi har efter mycket letande fått fram reservdelar, men det är svårt att få tag i ett varv som kan lyfta Elida ur vattnet vilket är ett måste för att laga detta fel. På Gran Canaria finns flera varv men inget som lämpar sig för Elida. Marocko, ett par dygn bort, har ett varv söder om Agadir, i fiskehamnen Tan-Tan, som kan ta oss i mitten av mars. Där på kajen står just nu 22 stora fiskebåtar som gör sin vinterservice och som kommer att sjösättas under februari.
Detta gör att vårens seglingar berörs direkt. Framför allt vår planerade avsegling in i Medelhavet och till Israel, som nu måste senareläggas då vi inte når fram i tid; trots min tidsoptimism inser jag att det inte fungerar.

Därför behöver vi nu tyvärr meddela att resan in i Medelhavet till Israel, Pilgrim 2023, måste flyttas fram till, vad vi tror, efter sommarsäsongen i Sverige.
Resan behöver planeras noga då många saker påverkar när den blir av och vi kommer att meddela när planerna är klara här på hemsidan och i våra sociala medier.

Frågor kring transportsegling och de olika etapperna sker till karin@elida.se
Direkta frågor kring Israelresan och Pilgrim 2023 sker via pilgrim@elida.se.

Beklagar verkligen denna ändring!

Allt gott

Stefan Abrahamsson
Skeppare på Elida"

ELIDA-keps!

Har ni skaffat er en Elida keps?

Våren 2023 seglar vi in i Israel, samma år som Elida firar 60 år och Israel har 75 års jubileum. Året till ära har vi designat en keps i begränsat utbud.

Vill du få tag i din, möt oss i en hamn, mejla benjamin@elida.se eller swisha 300kr till 1232912160 där du skriver: gata, postnummer, ort. Så skickar vi en hem till dig.

Först till kvarn gäller 😁

Sommarprogram 2022

Uppdateras löpande!

 

Almedalen 3-7 juli
10 juli Halmstad kl 18.00 — Bryggmöte
12 juli Varberg kl 18.00 — Bryggmöte
13 juli Hönö kl 17.00 — Bryggmöte
14 juli Dyrön kl13.00 — Bryggmöte - INSTÄLLT
            Åstol kl 17.00 — Bryggmöte - INSTÄLLT
        Klädesholmen 20.00 — Bryggmöte - INSTÄLLT
15 juli Lysekil hamn kl 17.00 — Bryggmöte
            Lysekil Kyrka kl 19.00 — Gudstjänst
16 juli Smögen kl 17.00 — Bryggmöte
17 juli
20 juli Strömstad hamnen kl 17.00 — Bryggmöte
             Strömstad Västkustkyrkan kl 20.00
21 juli Spelar under gång i skärgården
22 juli Hunnebostrand kl 17.00 — Bryggmöte
23 juli Smögen kl 17.00 — Bryggmöte
24 juli Hönö kl 10.00 — Gudstjänst ombord
             Fotö kl 18:00 — Bryggmöte Café Boa
26 juli
27 juli Spelar under gång i skärgården
28 juli Dyrön kl 16.00 — Bryggmöte
            Åstol kl 19.00 — Bryggmöte
29 juli 
30 juli Fotö kl 18:00 — Bryggmöte Café Boa

Ny konfaklasser öppnade!

Då har vi äntligen landat i vilka olika konfagrupper vi ska segla med kommande läsår! Tre spännande grupper har vi öppnat för så skynda dig in och anmäl dig så att du säkert får en plats! Välkommen!

Segla med våren 2022

Nu har vi öppnat våra seglingsetapper för våren 2022! Ta och häng med på ett härligt seglar äventyr, möt nya vänner och pausa vardagen. Vi rekommenderar detta starkt! Kika in på vilka etapper som finns och hur du går vidare med anmälan via länken:

CREDO — Jag tror

Välkommen att ta del av vårt nya projekt — en programserie utifrån trosbekännelsen!

Våra präster som är med och arbetar med Elidas egna konfirmander delar med sig av sin kunskap och tro på ett sätt som gör att även du har chansen att lära dig och få en insyn i vad den kristna tron handlar om.

Animeringen ger dig lärdom om saker du säkert stött på i kyrkan men kanske aldrig riktigt vetat varför.

Och så får du med dig en psalm och lite fakta kring den!

Trosbekännelsen är en slags sammanfattning av vår gemensamma kristna tro. Det finns flera formuleringar av trosbekännelsen men den vanligaste kallas för den apostoliska trosbekännelsen och den skrevs ner på 200-talet efter Kristus. Det är den vi utgått från i programmen.

Vi hoppas du uppskattar CREDO lika mycket som vi gör!

God Jul och Gott Nytt år

Efter ett spännande år med en annorlunda touch på grund av Corona kan vi nu konstatera att vi ändå fått segla riktigt mycket, vi har renoverat och besiktigat hela vår rigg och båten är fixad fin igen. Även om endel seglingar blivit annorlunda i början av året har inte besättningen legat på latsidan utan när tider getts för att piffa upp Elida är det det vi har jobbat med. I oktober seglade vi ner till Spanien och efter en kortare säsong där har hon nu lagts i övervakad vinterhamn och besättningen är i Sverige för ledighet över jul. I januari drar vi igång vårt arbete igen!

Vi vill önska er alla en riktigt fin jul och hoppas att julefriden landar hos er i era hem och i era hjärtan. Vi firar julen för att Jesus föddes till jorden och funderar man på det en stund kan det förändra hela ens liv. Det är därför Elidas arbete finns och det är det som driver oss vidare. Tack för allt stöd och för att du är här inne och läser!

God jul och Gott Nytt år
önskar Crew och Stefan!

Vi loggar söderut

Efter ett intensivt och noggrant arbete med master och rigg på Elida är vi nu klara! Vi ser tillbaka på två månader som med mycket hjälp från olika folk gjort riggen redo för tio nya år av segling. Vi vill säga ett stort TACK till alla som engagerat sig på ett eller annat sätt. Det känns gott att veta att vi satsat ordentligt på säkerheten och att alla grejer är i ordning.

Idag har vi också lossat tamparna och styr båten emot Iberiahalvön där våra kära Spanienkonfirmander mönstrar ombord om lite drygt två veckor. Med ombord har vi ett skönt gäng av blandade åldrar och kön och efter mycket stillaliggande i hamn blir det ljuvligt att få segla på de stora haven igen!

Vi uppdaterar oss och gör inlägg och dylika när tillfälle ges!

Säsongen 2021 drar igång

Nu har vi startat upp för 2021 och besättningen har samlats för att rusta båten och vara redo för kommande seglingar. Det är väldigt roligt att komma samman igen och piffa till Elida och börja planera och drömma om kommande dagar.
Det är såklart mycket som känns ovisst angående hösten och seglingar som är tänkta att gå utanför landets gränser men vi hoppas på att de bokningar som ligger i kalendern för våren och sommaren kommer gå att genomföra som vi planerat.
Vi funderar också över nästa säsongs konfirmationsläger i vår regi och försöker lägga upp riktigt bra spännande planer för dem. Håll utkik här så kommer de dyka upp så snart vi landat i hur de kommer gå tillväga!

 

Musikhälsningar

Nytt år och nya möjligheter!

Vi tänkte att såhär efter alla stora högtider när vardagen kryper på vill vi på Elida passa på att skicka små musikhälsningar genom vår musikbesättningen. Då det är tider i specialformat får man anpassa sig och därför har vi bett Elida Music Crew att i all enkelhet, på var sitt håll, komma samman med någon som finns i närheten och i små konstellationer spela in en sång som de vill dela med sig av. Det är enkelt och avskalat men vi hoppas det ändå kan ge lite glädje där du är! De kommer skickas ut på sociala medier med jämna mellanrum.

Ingen vet vad året eller framtiden egentligen bär med sig men kristna har i alla tider, genom tider av fasa, krig, ovisshet, sjukdom och lidanden fortsatt berätta om det hopp vi har i Gud. Hur han är trofast och hur han ger en frid som kommer inifrån, oberoende av omständigheter. Hade så inte varit fallet och hade det inte funnits någon sanning i det hade vi inte haft vår tro idag. Vi har alla dem som gått före att tacka!

I denna första hälsning möter ni Rebecca, Alma och Albin som sjunger och spelar Stor är din trofasthet.

Glöm inte att glädjen i Gud är vår styrka 💪🏻

Kontakta oss

Vi är inte tillgängliga just nu, men du kan skicka ett e-postmeddelande så återkommer vi så snart som möjligt.

Start typing and press Enter to search