Information rörande konfirmationsläger ombord på Elida under COVID-19

Under rådande omständigheter och riktlinjer har vi ställts inför en hel del utmaningar, precis som alla andra som på olika sätt tvingats ställa om i denna tid. De senaste månaderna har vi därför gjort viktiga avvägningar om hur vi fortsätter segla – eller inte – hur man ställer om och vad som bör ställas in. Denna kris har varit påtaglig för oss som besättning liksom för alla som är med som konfirmander, som står inför en stor ovisshet.

Vi tvingades bland annat att vi ställa in flera läger under våren i Spanien, då fartyget sattes i karantän på Kanarieöarna. Men nu, sedan några veckor tillbaka, är vi hemkomna till Sverige efter en omtumlande seglats som var allt annat än vanlig för oss. Väl här i Sverige har vi nu nya hinder och dagliga beslut att ta itu med, där somliga varit extra svåra.

Elidas egen konfirmationsläsning ligger under Göteborgs stift, som för en kontinuerlig dialog med Folkhälsomyndigheten. Därmed är det deras rekommendationer som slutligen har väglett oss i våra beslut. Alla läger ombord kommer att ske i enlighet med de riktlinjer som finns angående COVID-19.

Ett beslut vi måste landa i är att höstsäsongen 2020 kommer bli i svenska vatten, något som inte har skett sedan 2007, då Elida V togs i bruk. Där med kommer vi endast att erbjuda konfirmationsläsningar i Sverige till dess att nya riktlinjer kommer till.

Välkommen att läsa konfirmation ombord på Elida – i svenska vatten.

Letar du efter en konfirmationsläsning kombinerad med ett unikt äventyr på en häftig segelbåt? Gillar du kanske rent av musik och vill spela ihop med nya vänner? Då kanske Elidakonfa är något för dig!

Välj mellan en grupp med betoning på segling, eller en grupp med betoning på sång och musik.

På Elida får du lära känna vänner för livet från olika delar av Sverige och göra en resa både med fartyget och för dig som person.
Det blir undervisning, andakter, lekar, utflykter, bad på djupa vatten, segling och äventyr.
Elidas besättning blir dina konfirmationsledare tillsammans med en präst från Svenska kyrkan. Om du väljer Elidas MUSIKKONFA kommer du och dina konfavänner att avsluta läsningen med en konsert.
Detta är en perfekt möjlighet för dig som vill ha en annorlunda upplevelse i samband med din konfirmation.

2008 drog vi igång Elidas egen konfirmationsläsning, något som omedelbart väckte stort intresse och efterfrågan. Konfaläsningen med Elida sträcker sig över två terminer, där undervisningen är förlagd till två eller tre läger, mestadels ombord på Elida. Därutöver besöker konfirmanden gudstjänster på egen hand samt utför vissa uppgifter som skickas ut via e-post.

Konfirmationen är öppen för ungdomar från hela Sverige som går i 8:e klass, alternativt är mellan 14 och 15 år.

För praktisk information tryck här.

På grund av rådande omständigheter kring covid-19 kommer vi i år att erbjuda konfirmationsläsningar på Västkusten samt på Östersjön.

Vi uppdaterar oss kontinuerligt om Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer angående covid-19 liksom i samråd med Svenska kyrkan via Göteborgs stift.

Läsåret 2020/21 erbjuder vi två olika konfirmationsklasser:

Musikkonfa

med fokus på sång & musik.

Segling främst längs Västkusten

Baltickonfa

med fokus på sång & äventyr

Segling med utgångspunkt i Sverige

För ytterligare information och frågor, kontakta oss på:

Kontakta oss

Vi är inte tillgängliga just nu, men du kan skicka ett e-postmeddelande så återkommer vi så snart som möjligt.

Skriv din sökfras och tryck på Enter