i Okategoriserad

Vi har nåtts av fler avbokningar av de läger som skulle fyllt vårens kalender och rent ekonomiskt blir det ett stort tapp för oss. Hela säsongen hänger såklart på en skör tråd och vi förstår naturligtvis varför. Ingen går omärkt förbi det som händer i vår värld.
Det är också väldigt tråkigt att tänka på alla dessa ungdomar som inte får åka på sina konfirmationsläger.

Vi anser att vi behöver be om folkets hjälp nu. För att klara av en säsong utan seglingar behövs gåvor in. Vill du och har du möjlighet så hjälp oss gärna! Alla siffror finns nederst i texten! Eller här.

Vi ligger fortfarande kvar i Las Palmas. Släpper vi tamparna måste vi ta oss hela vägen hem i ett svep och vi har rustat oss för det. Men valet är ändå inte enkelt. Just nu pendlar vi mellan att knipa luckan av fint seglingsväder som nu visar upp sig enligt vädersidorna på nätet eller att ligga kvar. Luckan skulle kunna ge oss chansen att oss upp på ett mycket angenämt sätt till Portugal. Därefter får man i så fall hoppas att det fortsätter positivt och att vi kan ta oss hem utan alltför tuffa förhållanden.

Vi får inga tydliga besked om man åtminstone får ankra längsmed kusten då hamnarna är stängda, utan endel säger absolut nej och andra menar att det är klart man får. Flera säger att det är inte deras bord utan vi måste söka vidare efter svaret. Vi kanske får räkna med att det inte går och se det som en bonus om det fungerar.

Besättningen ombord har också reducerats med fyra personer som var tvungna att ta den chans de hittade med flyg hem. Det innebär alltså att vi nu är elva vuxna ombord plus tre barn. Ett absolut minimum för en sådan här resa.

Vi vet ju att det inte kommer gå att bunkra på hela resan men vi har köpt två stora plasticiteter som vi ska ha på akterdäck med extra diesel i för nödsituation.

Endel människor råder oss att ligga kvar och vänta in tills läget i världen ändrar sig. Endel säger ta er hem så snart ni kan. Vad händer om någon blir sjuk ombord? Det är ett ganska svårt beslut att ta för Stefan denna gång.

Barnen har ju sedan tidigare sin skola på distans så de fortsätter som vanligt och deras lärare Nathalie, som övervakar deras arbete ringer och kollar hur det går för dem ofta. Det ska nog gå bra även om det skulle ta sin tid innan vi är hemma. Ute på böljan har vi dock inget internet när vi inte har täckning på mobilerna så då får de studera havet och repetera gamla grejor.

För att inte såsa igen av karantänen görs det en del jobb ombord, så som att bättra färg där det behövs, sätta på nytt läder på styrrattarna, putsa allt rostfritt, fixa vissa elektriska saker som behövts ta itu med, vi lagar mat och handlar inför den långa resan. Vi tänker att det är bra att upprätthålla ett så vanligt liv som möjligt så att ingen går ner sig eller sover bort dagarna.

Men visst blir samlingarna runt måltiderna lite längre än vanligt och där delar man senaste nytt om världens händelser och lägger fram olika teorier om hur man borde behandla läget.
Så rutiner och tider har hittills legat kvar hos oss och det har funkat fint. Vi håller modet uppe!

Vi vill verkligen rikta ett tack till er som hittills varit med och stöttat upp verksamhetens framtid ekonomiskt. Det är en bit påväg och det ger oss ändå hopp att se och märka att folk runt omkring tror på Elidas varande och vill att vi fortsätter! Och alla ni som ber, tack för det! Det betyder faktiskt mer än ni kan tro. Det visar att vår lilla värld här ombord, just nu, är betydligt större!

Vi fortsätter att kämpa på och tror att framtiden är ljus trots allt! Vill du vara med och se till att det finns möjlighet till det för Elidas del så är alla medel välkomna. Ingen gåva är för liten!

Bankgironummer: 240-9001 (tillhör Stiftelsen Elida)
Swishnummer: 1231611060

För gåvor från utlandet:
• Organisationsnummer: 556641-4289
• Stiftelsens registreringsnummer: 802423-9926
• Bank: Nordea
• IBAN-nummer: SE 68 3000 0000 0404 2130 3928
• BIC-kod: NDEASESS
Ange “Stiftelsen Elida” som mottagare.

Kontakta oss

Vi är inte tillgängliga just nu, men du kan skicka ett e-postmeddelande så återkommer vi så snart som möjligt.

Skriv din sökfras och tryck på Enter