i Okategoriserad

Vi tänkte det kunde vara dags för en liten uppdatering av läget hos oss!

Till att börja med så ligger vi fortfarande kvar i Las Palmas hamn. Vi håller på att bunkra upp och göra Elida klar för avsegling men kan fortfarande inte bara lämna. Hur lång tid det tar tills dess vet vi i nuläget ännu inte.

Det blåser nämligen rejält utanför Gran Canaria och det är inte läge att ge sig ut i dessa väder med en ovan besättning. Egentligen inte med en van heller och lämnar vi kaj, där vi nu ligger, har vi tre dygn på oss att lämna spanskt vatten och vi får inte återvända. Hur länder längs vägen gör med sina gränser återstår att se och det kan naturligtvis ändra sig från ena dagen till den andra och upp till Madeira har vi ca tre dygn. Till Portugals fastland ca sju. Vi måste således vara rustade för en segling hela vägen till Sverige utan chans till bunkrande längs vägen om vi släpper förtöjningarna. Vi kanske inte får tag i varken olja eller mat.

Vad det gäller seglingen hem så är vi nu 15 personer ombord. Vi har hittat en ung tysk och en ung italienare som vill hänga på. Tre av dessa femton är barn. Endast sex personer är vana vid en sådan segling som detta innebär. Ska man segla behöver man verkligen veta vad man gör innan man ger sig av. Vilket är rätt, vad är smart?  Vi vänder och vrider på alla alternativ.
Flygen som går hemåt är proppfulla och dyra och att lämna Elida här i hamnen oövervakad är inte ett alternativ.

Här nere får man endast gå av båten om man ska handla eller gå till apoteket. Och då en person i taget.
Som tur var är folket ombord på gott humör och hade vi varit ute på sjön är ytan inte större 😊. Så det där är kanske en sak vi är bra på! Men det är klart ovant att inte få röra sig fritt när vi ligger till kaj.

Varje år har vi en puckel att ta oss över i februari som brukar vara lite kämpig ekonomiskt men klarar vi den så brukar det lätta såhär dags när bokningsbekräftelser betalas och läger kommer ombord. Nu är läget så att det kommer inga pengar in och två stora läger som skulle vara nu i dagarna här har förlorats.

Vi har nu börjat märka att människor ser vår situation och det rör sig något på kontot. I dagsläget kan vi betala hamnavgiften fram till nu och det är fantastiskt. Framtiden är oviss för alla och vi förstår att många kämpar med sitt men vill också vara ärliga och säga som det är. Vi behöver hjälp!

Ge gärna en gåva för att säkerställa Elidas framtid!

Swishnummer: 1231611060
Bankgironummer: 240-9001 (tillhör Stiftelsen Elida)

Vi återkommer med mer information så snart vi vet mera. Tack att du följer oss och tack för alla era förböner och peppande hälsningar! Det gör stor stor skillnad! Tack också för ert stöd i gåvor!

För gåvor från utlandet:

  • Organisationsnummer: 556641-4289
  • Stiftelsens registreringsnummer: 802423-9926
  • Bank: Nordea
  • IBAN-nummer: SE 68 3000 0000 0404 2130 3928
  • BIC-kod: NDEASESS

Ange “Stiftelsen Elida” som mottagare

Kontakta oss

Vi är inte tillgängliga just nu, men du kan skicka ett e-postmeddelande så återkommer vi så snart som möjligt.

Skriv din sökfras och tryck på Enter