i Okategoriserad

Var dag kollar vi noga över hur vädret ger sig. Än så länge har det inte visat sig från sin bästa sida och vi vågar inte ge oss av. Natten till idag var det väldigt mycket vind så vi fick lägga extratampar och gå upp och kolla läget med jämna mellanrum under natten. Hela dagen idag har det också blåst.

Vi kollar vädret flera gånger var dag för att se hur det ser ut framöver men det ligger ett stort oväder och lurar uppe vid Iberiska halvön och får man inte gå in i hamn (vilket de gav besked om att man inte får idag) i Spanien eller Portugal har vi först England att lita på och det kan innebära att vi måste segla rakt in i stormen. Men i dessa dagar kan ju även England stänga vilken dag som helst och vi förbereder oss på att kunna segla hela vägen.

Ombord är vi femton vuxna plus tre barn och sex av oss tillhör besättningen. De andra skulle vara med och segla en vecka upp till Malaga där vi skulle gå iland imorgon men nu tvingas de alltså segla med oss hela vägen. Vi söker möjlighet för en som behöver hem till jobb men det verkar inte finnas flyg inom rimliga priser eller som ens går att komma med. Vi får se hur det går för honom.

Vi får hälsningar från er där ute på många olika vis! Stort tack för det. Det behövs och gör skillnad. Tre tidningar har skrivit om oss, GT, Världen Idag och Nya Dagen. Det känns ju också roligt att de bryr sig och får ju fler att uppmärksamma vår situation.
Den känns såklart mycket osäker då vi inte vet hur framtiden blir. Så är det för oss alla nu, över stora delar av vår jord, men vi säger det igen, vi är tacksamma för all ekonomisk hjälp vi kan få!

Dagarna fyller vi med trevliga måltider och många samtal plus att det jobbas på båten med olika uppgifter som kanske kommit lite efter under skarp verksamhet. Alla är glada och gemenskapen är väldigt god men samtidigt blir det såklart lite saker att ordna med, som tex lägenhetsnycklar till boendet i Sverige som ligger kvar i boendet i Spanien (som de skulle till), jobbrelaterade frågor, familjer som frågar när man kommer hem och sådär. Men mellan skurarna som kommer här i Las Palmas så fortsätter vi att gå och handla för att ha fullt med mat ombord och söker lösningar och svar för vår långa resa.
Vi önskar er allt gott!

Ge gärna en gåva för att säkerställa Elidas framtid!

Swishnummer: 1231611060

Bankgironummer: 240-9001 (tillhör Stiftelsen Elida)

Vi återkommer med mer information så snart vi vet mera. Tack att du följer oss och tack för alla era förböner och peppande hälsningar! Det gör stor stor skillnad! Tack också för ert stöd i gåvor!

För gåvor från utlandet:

  • Organisationsnummer: 556641-4289
  • Stiftelsens registreringsnummer: 802423-9926
  • Bank: Nordea
  • IBAN-nummer: SE 68 3000 0000 0404 2130 3928
  • BIC-kod: NDEASESS

Ange “Stiftelsen Elida” som mottagare

Kontakta oss

Vi är inte tillgängliga just nu, men du kan skicka ett e-postmeddelande så återkommer vi så snart som möjligt.

Skriv din sökfras och tryck på Enter