i Okategoriserad

I rådande stund ligger vi med Elida i Las Palmas, Kanarieöarna. Spanien.

Spanien som i i tre dagar varit i karantän och som kommer vara så ett bra tag framöver.
Originalplanen var att vi skulle göra vår första etapp hemåt till Malaga med start i måndags. Där skulle vi ta ombord ett konfirmandläger från södra Sverige men naturligtvis går detta läger inte att genomföra.
Efter dem skulle vi ha ett konfirmandläger med våra egna konfirmander som självklart inte heller blir av som planerat.

Om Elida lämnar hamnen i Las Palmas innebär de stängda gränserna att man inte kan komma tillbaka till någon spansk hamn på minst en månad.
I går stängde även Frankrike sina gränser och i skrivande stund undersöker vi möjligheterna att gå i hamn i Portugal eller på Gibraltar.
Annars kan det bli en en riktigt lång långsegling på tre veckor hem till Sverige. Vi vet ju inte om vi kommer in i en enda hamn på vägen hem. Så vi vet helt enkelt inte exakt hur vi ska göra.

Allt detta innebär ett väldigt stort avbräck för oss eftersom det är svårt att flyga in besättning. Vi hamnar också i stora ekonomiska utmaningar, eftersom en stor del av vårens seglingar är helt avblåsta.

Det är bekymmersamt men stämningen är ändå god ombord. Alla försöker göra det bästa av situationen och passar på att göra service och underhåll på båten.
Varje dag har vi gemensam lunchbön och tid för enskild bön. Vi inser att vi måste be för det här. Vi kan inte prestera något för att det ska bli bättre men bön har ju aldrig försämrat ett läge precis!

Vi vet att Guds ord manar oss att inte oroa oss eller göra oss extra bekymmer! Det litar vi på och försöker vi hålla oss till för i snart 60 år har verksamheten funnits och det tack vare Gud och människor som stöttat. Men nu ser vi tider då vi behöver extra hjälp!

I rådande omständigheter får vi alla tacka Gud för hans omsorg och storhet. Det är gott att Han finns för oss alla i såväl glädje som svårigheter. Det är gott att veta att vårt hopp är satt till Honom som råder över allt.
Vi förstår inte alltid allt som händer eller hur vi ska tackla situationer men kanske kan dessa tider av ovisshet och sjukdom ge oss ett större mått av medlidande med de som har det än värre på vår jord. Kanske kan vi komma närmare insikterna om att störst av allt är kärleken och finna kärnan och styrkan i att sätta andra före sig själv, i dessa tider.

Vill du hjälpa oss ekonomiskt i detta svåra läge skulle vi bli väldigt tacksamma!

• Bankgironummer: 240-9001 (tillhör Stiftelsen Elida)

• Swishnummer: 1231611060

eller tryck på länken nedan så finner du de uppgifter du behöver. Stort tack på förhand!

Oavsett, vi återkommer när vi har mer att meddela!

Allt gott så länge!

Här finns en artikel att läsa om saken i Världen idag.

Kontakta oss

Vi är inte tillgängliga just nu, men du kan skicka ett e-postmeddelande så återkommer vi så snart som möjligt.

Skriv din sökfras och tryck på Enter