Skip to content

Kanariekonfa 2022/2023

(med långläger på Kanarieöarna)

Under Kanariekonfa får du kombinera din konfirmationsläsning med ett fantastiskt och garanterat soligt seglaräventyr på Atlanten med dess blå vatten runt Kanarieöarna! Häng med på resan som blir ett minne för livet.

• Uppstartsläger 8–11 september, 2022
Konfirmationsläsningen börjar i och med ett uppstartsläger under en långhelg på Elida på Västkusten. Under lägerdagarna får du träffa dina nya konfavänner och ledare och du får en introduktion i vad konfirmationen och konfirmandåret kommer att handla om.
Här kommer du som förälder vara välkommen att ta del av information som vi vill dela och möjligheter till frågor och att träffa oss ledare finns.
Lägret börjar på torsdagen kl 18.00 med drop in och fika ifrån 17:30 och avslutas på söndagen kl 15.00. På och avmönstring kommer vara i Göteborg, Eriksberg, om inget annat sägs innan. Mer detaljer i brevet efter anmälan.

• Långläger 9–23 februari, 2023
I anslutning till sportlovet har vi vårt andra, längre läger, där vi fortsätter läsningen under två veckor ombord på Elida på Kanarieöarna. Konfirmanderna kommer att flyga gemensamt och tillsammans med några av ledarna till och från Kanarieöarna.
Under lägerdagarna varvar vi segling, strandhugg, andakter, olika tävlingar och aktiviteter med merparten av konfaundervisningen. Lektionerna kommer att innehålla undervisning, gruppövningar/samtal, reflektioner och mycket sång och musik.
Avrese- och ankomsttider för detta läger, liksom övrig information, kommer skickas ut till er alternativt ges under uppstartslägret.
Till Kanarieöarna kommer du även att behöva ta med dig ett giltigt pass, samt ett enklare friskintyg signerat av läkare (mer info om detta ges senare). Antagligen kommer de konfirmander som inte har vaccinpass även behöva ha gjort ett corona-test i samband med avresan till Spanien inom 48 timmar innan avresa för att kunna åka iväg. Mer praktisk information och uppdatering om detta efter anmälan och närmare resan då restriktioner och regler ändras hela tiden. 

• Konfirmationsläger 17—20 augusti, 2023
I augusti har vi vårt sista läger och det blir ombord på Elida med segling på svenska Västkusten, då vi huvudsakligen övar och förbereder oss för själva konfirmationshögtiden, som också avslutar lägret (tid och plats meddelas senare). Dit är naturligtvis familj och vänner mycket varmt välkomna.
På- och avmönstring för detta läger är i Göteborg om ej annat anges senare men den informationen kommer mer exakt närmare inpå.

Dina ledare
Dina ledare kommer att utgöras av besättningen ombord, som leds av kapten Stefan Abrahamsson, med nära trettio års erfarenhet av ungdomsläger. Med på lägret har vi också en präst vid namn Martin Skåring, ifrån Svenska kyrkan, som är ansvarig för undervisningen. 

Dop och medlemskap
För att kunna konfirmera dig på Elida krävs det att du är/ blir medlem i Svenska kyrkan. Detta går lätt att ordna via ett ansökningsformulär, till exempel i samband med uppstartslägret.
Konfirmationen är en bekräftelse på dopet, så detta gör att du innan konfirmationsdagen behöver låta dig döpas om du vill kunna fullfölja konfirmationen. Du kan låta döpa dig i din egen hemförsamling, alternativt under något av våra läger. Är detta aktuellt för dig kan vi prata om möjligheterna vid uppstarten.
Välkommen att höra av dig till oss med frågor gällande dop och medlemskap.

Pris: 17 900 kr*
I priset ingår samtliga läger (inkl helpension), flygbiljetter t/r till Kanarieöarna, bibel, kurslitteratur, aktiviteter, lägertröja, samt lån av flytväst/seglaroverall på båten.
Betalningen kan delas upp på ett antal fakturor under året.

Vid anmälan skickas första fakturan samt ytterligare information ut via post till vederbörande. Observera att anmälan är bindande. Om personen ändå väljer att inte fullfölja läsningen återbetalas inga redan betalda fakturor.

* Priset är reducerat med de 8 000 kr som du automatiskt får i studie- och lägerbidrag från din hemförsamling om du är medlem i Svenska kyrkan, under förutsättning att du fullföljer hela konfirmationen. Bidraget administreras av Elida.