På Musikkonfa kombineras konfirmationsläsningen med ett musikaliskt seglaräventyr längs Sveriges västkust. Denna konfagrupp är speciellt riktad till dig som tycker mycket om att syssla med musik.
Vi kommer under läsningen uppleva nya platser, lära oss en massa nya saker och få vänner för livet – och mitt i allt detta spela och sjunga extra mycket. Siktet är att under det avslutande lägret ha en konsert tillsammans. En häftig upplevelse och ett äventyr du alltid kommer att minnas!
Denna grupp kommer ha en del av undervisningen via en digital plattform (vi återkommer om detaljerna) för att skapa utrymme för mer musicerande när vi är tillsammans.

• Uppstart/långläger, 21 oktober–1 november, 2020

Under detta 12-dagarsläger slår vi ihop vår uppstart och långläger. Under lägerdagarna blir det konfirmationsundervisning, segling mellan olika hamnar, andakter och andra aktiviteter – och så mycket musik på olika vis.
Ganska omgående kommer vi att börja sätta ihop och forma inslag till den stundande konserten (eller musikalen, beroende på vad vi blir för gäng).

Lägret börjar på onsdagen 21 oktober kl 18 då även du som förälder är välkommen för ett informationsmöte (cirka en timma). Lägret avslutas på söndagen 1 november kl 15.

• Konfirmationsläger med konsert/högtid, 5–10 april, 2021

Under detta avslutande läger, som också blir på Västkusten, huvudsakligen övar och förbereder vi oss för själva konfirmationshögtiden och den stundande konserten, samt avslutar konfirmationsundervisningen.
Tid och plats för konfirmationsgudstjänsten och konserten – dit naturligtvis familj och vänner är mycket varmt välkomna – meddelas senare.

Påmönstring för detta läger är på Eriksberg, Göteborg (om ej annat anges senare). Avmönstring blir där högtiden hålls (om ej annat anges senare).

Corona
Vi uppdaterar oss kontinuerligt om Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer angående covid-19 liksom i samråd med Svenska kyrkan via Göteborgs stift. Detta kan komma att påverka hur rutten läggs och lägret utformas. Vid behov att ändringar, justeringar, meddelar vi dig direkt.
Oavsett blir det ett härligt läger!

Konfaledare
Dina ledare kommer att utgöras av besättningen ombord, som leds av kapten Stefan Abrahamsson, som har snart trettio års erfarenhet av ungdomsläger. Det kommer även att finnas en lägerchef, som du har kontakt med under hela läsåret. Det är till denna person du vänder dig med eventuella frågor under konfirmationsläsningens gång.

Dop och medlemskap
För att kunna konfirmera dig på Elida krävs att du är/ blir medlem i Svenska kyrkan. Detta går lätt att ordna via ett ansökningsformulär, till exempel i samband med uppstartslägret.

Konfirmationen är en bekräftelse på dopet. Om du inte är barndöpt behöver du därför låta döpa dig innan konfirmationsdagen om du vill kunna fullfölja konfirmationen. Detta kan göra antingen i din egen hemförsamling eller under något av våra läger. Meddela oss vid uppstarten om detta är aktuellt för dig.
Du är alltid välkommen att höra av dig till oss med frågor gällande dop och medlemskap.

Pris: 12 500 kr*
I priset ingår samtliga läger (inkl helpension), bibel, kurslitteratur, aktiviteter, lägertröja, samt lån av flytväst/seglaroverall på båten.
Betalningen kan delas upp på ett antal fakturor under året.
Observera att anmälan är bindande. Om personen ändå väljer att inte fullfölja läsningen återbetalas inga redan betalda fakturor.

* Priset är reducerat med de 6 700 kr som du automatiskt får i studie- och lägerbidrag från din hemförsamling om du är medlem i Svenska kyrkan, under förutsättning att du fullföljer hela konfirmationen och är döpt. Bidraget administreras av Elida.

Kontakta oss

Vi är inte tillgängliga just nu, men du kan skicka ett e-postmeddelande så återkommer vi så snart som möjligt.

Skriv din sökfras och tryck på Enter