Skip to content

Pilgrim 2023 flyttas

Hej!

Idag är det jag, Stefan, som uppdaterar angående vår resa till Israel som var planerad nu i vår.

Vi har tyvärr fått bekymmer med ett trasigt propellerlager som har satt käppar i hjulet för oss och vår planering. Det är så att det helt enkelt inte är säkert att segla längre sträckor utan att detta är i ordning, eftersom axeln inte får någon kylning. Med experters inrådan har vi därför i styrelsen beslutat att vi måste åtgärda saken så snart det går. Det är mycket tråkigt att detta hänt då vi bytte precis detta lager förra året, men något har tydligen gått snett.

Vi har efter mycket letande fått fram reservdelar, men det är svårt att få tag i ett varv som kan lyfta Elida ur vattnet vilket är ett måste för att laga detta fel. På Gran Canaria finns flera varv men inget som lämpar sig för Elida. Marocko, ett par dygn bort, har ett varv söder om Agadir, i fiskehamnen Tan-Tan, som kan ta oss i mitten av mars. Där på kajen står just nu 22 stora fiskebåtar som gör sin vinterservice och som kommer att sjösättas under februari.
Detta gör att vårens seglingar berörs direkt. Framför allt vår planerade avsegling in i Medelhavet och till Israel, som nu måste senareläggas då vi inte når fram i tid; trots min tidsoptimism inser jag att det inte fungerar.

Därför behöver vi nu tyvärr meddela att resan in i Medelhavet till Israel, Pilgrim 2023, måste flyttas fram till, vad vi tror, efter sommarsäsongen i Sverige.
Resan behöver planeras noga då många saker påverkar när den blir av och vi kommer att meddela när planerna är klara här på hemsidan och i våra sociala medier.

Frågor kring transportsegling och de olika etapperna sker till karin@elida.se
Direkta frågor kring Israelresan och Pilgrim 2023 sker via pilgrim@elida.se.

Beklagar verkligen denna ändring!

Allt gott

Stefan Abrahamsson
Skeppare på Elida”