PILGRIM – A FRIENDSHIP FOR SOLIDARITY, DEMOCRACY AND HUMAN RIGHTS

Detta är resor vi gör för solidaritet och rättvisa, mänskliga rättigheter och frihet, i sanningens och kärlekens tecken.
I en tid då den kristna trons vagga i Mellanöstern rensas på kristna är det skrämmande tyst i västvärlden. Få når igenom med budskapet om det som händer med våra kristna bröder och systrar och utrensningen fortsätter i oförminskad styrka. Tystnaden måste brytas!

Elida är en liten allkristen organisation som vill vara en scen för olika organisationer och röster för att sprida detta viktiga budskap och vara med att bryta tystnaden. Vi önskar bjuda in personer och organisationer som ser det vi ser i Mellanöstern för att visa solidaritet med våra kristna syskon genom att på dessa sätt lyfta frågan.

Med vår segling vill vi också lyfta behovet av att stå emot den antisemitism som vi åter ser resa sig i Sverige och ut över världen. Om vi inte förstår att antisemitismen bara byter skepnad och uppträder på olika vis under olika tider, hamnar vi i 30-talets antisemitiska strömningar. Sverige har lovat att aldrig glömma, men vi måste också våga handla. När judar inte längre vågar bo kvar i vårt land ser vi det som vår plikt att säga ifrån.

Israel är målet för vår resa för att de är den enda demokratin i Mellanöstern dit vi är välkomna med Elida. Omgärdat av diktaturer, där mänskliga rättigheter ständigt kränks, lyser Israel som en fyr i natten. Den judiska staten visar vägen till ett etiskt hållbart samhälle, där olikheter får plats mitt i en samlad nation, trots alla de utmaningar de ständigt möter.
Främst av allt är detta det enda landet i Mellanöstern där den kristna minoriteten just nu inte minskar i antal, utan stadigt växer. I över 70 år har demokrati och rättvisa varit en ledstjärna för Israels samhällsbygge.
Israel är också landet som Gud lovade Abraham, och dess blotta existens är ett tydligt bevis på att Guds löften står fast. När den moderna staten Israel bildades 1948 bevisade Gud sin trofasthet mot sitt folk – något som visar att Gud håller vad han har lovat.

Kom och var med! Segla någon etapp, bär ekonomiskt eller bed för oss. Hjälp oss göra detta möjligt tillsammans genom att bära på det sätt du vill och kan.

Våren 2023 planerar vi att genomföra nästa PILGRIMSSEGLING!
Vi återkommer med datum och etapper så snart vi kan.

Personligt Från Kapten Stefan Abrahamsson 

Tidigare seglingar:
Pilgrim 2018
Medielänkar Pilgrim 2018

Hjälp till att ge oss vind i seglen!
Satsningen Pilgrim 2023 innebär en stor ekonomisk utmaning och den är inte möjlig utan att vi är många som engagerar oss. Kostnader för satsningen är bl a:

• Opinionsbildning på Almedalen som uppmärksammar och skapar engagemang kring vad vi gör i och med Pilgrim 2023.

• Annonsering och opinionsbildning för att nå ut med information till kristenhet och allmänhet.

• Förlorade seglingsintäkter på grund av corona 2020–22 samt att Pilgrim 2023 upptar en stor del av Elidas seglingstid.

Välkommen att vara med och göra Pilgrim 2023 tillsammans med oss! Vill du satsa ekonomiskt så använd bankgiro 240-9001 eller swishnummer 123 161 1060 för att ge en gåva.

Tack för din hjälp och ditt engagemang!

Kontakta oss

Vi är inte tillgängliga just nu, men du kan skicka ett e-postmeddelande så återkommer vi så snart som möjligt.

Start typing and press Enter to search