Under fliken “Övriga seglingar” hamnar våra transportseglingar som innebär att vi flyttar Elida emellan till exempel Sverige och Spanien (oftast i slutet av september), Spanien och Kanarieöarna (oftast i februari) eller Kanarieöarna och Sverige (oftast i mars). Dessa längre seglingar delar vi in i olika etapper där man kan välja att antingen segla med hela sträckan eller att mönstra av och på längs vägen.
Under denna segling går Elida som en fritidsbåt och du följer med under eget ansvar och på egen risk. Samtliga ombord ingår i besättningen och delas in i tre vaktlag, som tjänstgör i fyratimmarsskift följt av åtta timmars ledighet.
Det krävs inga förkunskaper, utan du får efter förmåga hjälpa till med alla de sysslor som förekommer ombord, samt efter eget intresse delta i segelföringen. Det är självkostnadspris och du betalar endast för din mat ombord.

Det som gäller för våren 2022 är att vi först har en veckas segling mellan spanska fastlandet till Kanarieöarna. Några veckor senare kommer vi därefter ha en veckas segling tillbaka från Kanarieöarna till Spanien, och slutligen ytterligare en sträcka mellan norra Spanien och Sverige (obs! Stockholm, som slutdestination):
• Etapp 1: Malaga/Fuengirola–Las Palmas: den 2 feb–9 feb
(Om man vill kan man segla med redan från Cartagena, med avfärd den 27 jan.)
• Etapp 2: Las Palmas–Malaga/Fuengirola: den 27 mars–6 april
• Etapp 3: La Coruña–Stockholm: den 19 april–4 maj (obs! Denna etapp kan, om behov finns, delas upp i två delar, med mellanstopp i England den 24 april.)

Själva seglingen kostar inget, men vi samlar in till en matpott med €22 per dygn för vuxna, €18 per dygn för pensionärer och studerande.
För att anmäla dig och få ytterligare och mer detaljerad information, kontakta Karin Nytomt via epost (karin@elida.se).

Då och då har vi även andra seglingar utöver våra vanliga turer, såsom några timmars provapå-segling, tonårsläger eller pensionärssegling. När detta är aktuellt kommer vi att informera om dem här och du kommer att kunna anmäla dig nedan.

Kommande seglingar

*** För närvarande har vi inga närliggande seglingar här. Vänligen se övriga menyer för andra seglingar. ***
Kontakta oss

Vi är inte tillgängliga just nu, men du kan skicka ett e-postmeddelande så återkommer vi så snart som möjligt.

Skriv din sökfras och tryck på Enter