Under fliken “Övriga seglingar” hamnar våra transportseglingar som innebär att vi flyttar Elida emellan till exempel Sverige och Spanien (oftast i slutet av september), Spanien och Kanarieöarna (oftast i februari) eller Kanarieöarna och Sverige (oftast i mars). Dessa längre seglingar delar vi in i olika etapper där man kan välja att antingen segla med hela sträckan eller att mönstra av och på längs vägen.
Under denna segling går Elida som en fritidsbåt och du följer med under eget ansvar och på egen risk. Samtliga ombord ingår i besättningen och delas in i tre vaktlag, som tjänstgör i fyratimmarsskift följt av åtta timmars ledighet.
Det krävs inga förkunskaper, utan du får efter förmåga hjälpa till med alla de sysslor som förekommer ombord, samt efter eget intresse delta i segelföringen. Det är självkostnadspris och du betalar endast för din mat ombord.

Det som gäller för hösten 2021 och avsegling ner till Spanien är följande:
Eftersom vi inte har så bråttom ner till Spanien just i år kommer vi att avsätta fyra veckor totalt för nedseglingen, men en liten paus i Portugal.
• Etapp 1: Göteborg–England: 24 sept–2 okt
• Etapp 2: England–Porto/Cascais: 3–10 okt
• Etapp 3: Cascais–Malaga: osäkert ännu

Själva seglingen kostar inget, men vi samlar in till en matpott med €22 per dygn för vuxna, och €18 per dygn för pensionärer och studerande.
För att anmäla dig och få ytterligare och mer detaljerad information, kontaktar du Karin Nytomt via mail (karin@elida.se).

Då och då har vi även andra seglingar som går lite utanför våra vanliga turer vi gör. Kanske vi har en öppen segling där man kan få prova på att segla med i några timmar, ett tonårsläger eller en pensionärssegling. Vem vet?! Men då hamnar de här och du kommer kunna anmäla dig nedan för att ta del av detta roliga.

Kommande seglingar

*** För närvarande har vi inga närliggande seglingar här. Vänligen se övriga menyer för andra seglingar. ***
Kontakta oss

Vi är inte tillgängliga just nu, men du kan skicka ett e-postmeddelande så återkommer vi så snart som möjligt.

Skriv din sökfras och tryck på Enter