Skip to content

Transportseglingar

Transportseglingar innebär att vi på grund av vår verksamhet behöver flytta Elida mellan till exempel Sverige och Spanien (oftast i mitten av september), Spanien och Kanarieöarna (oftast i februari) eller Kanarieöarna och Sverige (under våren), och där du som privatperson kan få hänga med och prova på seglarlivet.

Samtliga ombord placeras in i ett av tre vaktlag, som tjänstgör i fyratimmarsskift följt av åtta timmars ledighet (t ex kl 8–12 morgon och kväll). Inga förkunskaper krävs, utan du får efter förmåga och intresse hjälpa till med alla de sysslor som förekommer ombord, både kökssysslor och segelföring.

Transportseglingarna delas in i olika etapper, delsträckor, där du kan välja att antingen segla med hela sträckan eller mönstra av/på längs vägen. Under denna typ av segling går Elida som en fritidsbåt det är därmed ingen passagerarresa i den bemärkelsen och du följer med under eget ansvar och ”på egen risk”.
(Notera att även om vi anger tider och orter för de olika etapperna kan det ibland hända att dessa behöver justeras efter väder och vindar, varför det är bra att redan från början ställa in sig på att vara flexibel.)

Minimiålder 18 år (såvida man inte kommer med en målsman/vuxen).

Själva transportseglingen kostar inget, men vi samlar in till en matpott med €40 per dygn för vuxna (€30 per dygn för pensionärer och studerande).

Under hösten 2024 erbjuder vi följande etapper:

• Etapp 1: Öckerö/Göteborg (Sverige)–Portsmouth (England), 15–21 sep
• Etapp 2: Portsmouth (England)–Cascais (Portugal), 22–28 sep
• Etapp 3: Cascais (Portugal)–Faro (Portugal), 28 sep–1 okt

• Etapp 4: Portimaõ/Faro (Portugal)–Las Palmas (Gran Canaria), 15–21 nov

För att anmäla dig och få ytterligare information om den aktuella seglatsen, mejla Karin Nytomt (karin@elida.se), som kommer att vara din kontaktperson.

{{title}}

{{ nosailingstext }}
{{event.title}}
{{event.description}}
{{ formatDate(event.start_time) }}
{{ formatDate(event.end_time) }}